Lifestyle

Început de septembrie aglomerat pe litoralul românesc

Început de septembrie aglomerat pe litoralul românesc

Început de septembrie aglomerat pe litoralul românesc.

Vremea bună cât și prețurile mai mici, atât la cazare cât și la mâncare, au făcut ca litoralul românesc să fie aglomerat în prima săptămână din luna septembrie. Numărul turiștilor este comparabil cu cel de la sfârșitul verii trecute.

Trendul ascendent din august a continuat și luna aceasta, când se înregistrează un grad de ocupare de aproximativ 80%, egal cu cel din septembrie 2019. Oamenii nu trebuie să ignore însă pericolele.  Ieri au apărut însă și probleme, atât pe plaje, cât și la unitățile de servire, conform RRA.

Autoritățile fac apel ca măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus să fie respectate, pentru că spectrul pandemiei rămâne prezent.

Amenzi de 20.000 de lei, în Mamaia

În Mamaia, cea mai aglomerată stațiune, forțele de ordine au aplicat amenzi de 20.000 de lei unor operatori economici, pentru că nu au luat măsurile necesare, de respectare a normelor de protecție sanitară și distanțare fizică, pe două terase.

După o zi cu cod galben de ploaie și furtună, vremea s-a încălzit și turiștii au ignorat avertismentele salvamarilor acolo unde a fost arborat steagul roșu, care interzice scăldatul din cauza mării agitate.

În Mamaia, o femeie de 60 de ani a fost resuscitată și transportată la spital, cu semne vitale. În Mangalia, o adolescentă de 17 ani a fost scoasă din valuri conștientă, în schimb un tânăr de 31 de ani, cu insuficiență respiratorie, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean de Urgență Constanța, pentru a-i fi salvată viața.

Apelul salvamarilor rămâne același către turiști: să le respecte recomandările atunci când merg la plajă, pentru a nu-şi strica vacanțele și pentru a evita tragediile.