Social

Indemnizațiile de handicap vor fi majorate! Legea intră în vigoare la 1 martie

deficitul bugetar Sursa foto MediaFLUX.ro CAR
sursa foto arhiva companiei

Marcel Ciolacu a vorbit despre indemnizațiile de handicap. Potrivit afirmațiilor sale, se preconizează că aceste indemnizații vor înregistra o majorare de anul acesta.

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat că toate persoanele care primesc astfel de indemnizații vor fi integrate într-un sistem nou și digitalizat.

„Categoric (n.red vor fi mărite). După şedinţa de Guvern, am avut o discuţie cu ministra Muncii, pentru că am avut discuţiile cu Sanitas. Apoi, normal, că avem şi asistenţa socială. Am vorbit şi despre indemnizaţiile persoanelor cu handicap, şi un sistem nou. O să fie şi o digitalizare, toate persoanele introduse”, a spus premierul Ciolacu.

Majorările indemnizațiilor de handicap vor avea loc la data de 1 martie 2024. Conform prevederilor Legii nr. 225/2021, valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR) este ajustată automat în fiecare an, la 1 martie. Ajustarea se face în funcție de rata medie anuală a inflației din anul precedent. Această modificare a valorii ISR este stabilită în baza indicatorului definitiv comunicat de către Institutul Național de Statistică, conform bugetul.ro.