Social

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Ajutorul pentru încălzire persoane vulnerabile indemnizațiile de handicap invalizi
Sursă foto: arhiva companiei

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în noiembrie anul trecut.

Astfel, indemnizațiile pentru veterani și văduve au crescut cu 13,8%. Noul act normativ își propune să exprime recunoștința statului față de cei care au servit țara și să asigure un venit decent pentru invalizi, veterani și văduve de război.

Această indemnizație nu este impozabilă. Suma primită de beneficiari reprezintă 50% din câștigul salarial mediu brut, care, conform INS, este de 7.000 de lei. Astfel, indemnizația actuală este de 3.500 de lei, acordată veteranilor de război, văduvelor acestora și invalizilor.

„Invalizilor de război, veteranilor de război şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata”, se arată în legea promulgată de către şeful statului, potrivit juridice.ro.