Info Actual

Info Actual > Social > Îndemnul medicilor în pragul sărbătorilor! NU solicitați ambulanța pentru probleme ușoare
Social

Îndemnul medicilor în pragul sărbătorilor! NU solicitați ambulanța pentru probleme ușoare

Îndemnul medicilor în pragul sărbătorilor! NU solicitați ambulanța pentru probleme ușoare

Îndemnul medicilor în pragul sărbătorilor! NU solicitați ambulanța pentru probleme ușoare. Autoritățile medicale le cer medicilor de familie să se implice mai mult în gestionarea cazurilor ușoare de COVID-19 pentru a evita blocarea serviciilor de urgență în perioada sărbătorilor.

La rândul lor, doctorii de la urgență îndeamnă populația să nu solicite ambulanța și echipajele SMURD pentru probleme medicale ușoare, transmite Rador.

Vestea bună este că în Sălaj numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, iar cei mai mulți au înțeles că respectarea normelor sanitare este esențială pentru a ține boala sub control.

În preajma sărbătorilor de iarnă populația este îndemnată să nu lase garda jos, pentru că măsurile trebuie respectate în continuare nu doar pentru a evita noul coronavirus, ci și pentru prevenirea afecțiunilor de sezon.

În plus, este nevoie și de implicarea medicilor de familie pentru a reduce din presiunea pe serviciile de urgență, mai ales în această perioadă, când apar și alte probleme de sănătate pe fondul consumului exagerat de alimente sau chiar alcool.