Info Actual > Economic > Informația momentului pentru angajați. Cîțu a vorbit despre creşterea salariului minim pe economie
Economic

Informația momentului pentru angajați. Cîțu a vorbit despre creşterea salariului minim pe economie

Informația momentului pentru angajați. Cîțu a vorbit despre creşterea salariului minim pe economie

Premierul Florin Cîțu a transmite că va fi propusă creşterea salariului minim pe economie. Măsura urmează să fie discutată cu cei „care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar şi, bineînţeles, cu sindicatele”.

Vom vedea care este evoluţia salariului minim

„În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţii, atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar şi, bineînţeles, cu sindicatele. Este o discuţie tripartită şi vom vedea care este evoluţia salariului minim. În ceea ce priveşte evoluţia în ultimii ani, România a avut o dinamică mai mare a salariului minim, a creşterii salariului minim în ultimii ani, vom vedea ce se va întâmpla. Ştiţi foarte bine că această decizie se va lua după o discuţie tripartită, nu putem să o luăm după ce spune o persoană sau alta”, a declarat Florin Cîțu.

Cîțu: Nu vom modifica Codul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom trece taxe noi

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Codul fiscal, eu am promis, din momentul în care am preluat portofoliul la Finanţe, anul trecut am promis şi anul acesta că nu vom modifica Codul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom trece taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta’, a mai adăugat Cîțu, conform Agerpres.