Culinar

Ingredientul miraculos pentru cel mai iubit desert al românilor. Doar bunicile știu acest lucru

Ingredientul miraculos pentru cel mai iubit desert al românilor. Doar bunicile știu acest lucru

Când vine vorba de orez cu lapte, orice cură de slăbire se duce pe apa sâmbetei. Pentru că desertul copilăriei va rămâne mereu în sufletele noastre. Dar pentru ca acest dulce să fie cu adevărat spectaculos, aveți nevoie să știți mici trucuri.

De ce ieșea mereu orezul cu lapte al bunicii cel mai bun din lume? Pentru că aceasta folosea un ingredient simplu, dar care îi dădea acestui desert o savoare aparte: scorțișoara. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a savura acest produs sunt: patru căni cu lapte, o cană cu zahăr, 3 căni cu orez, ¼ linguriţă cu scorţişoară/ 2 batoane de scorțișoară.

Modul de preparare

Primul lucru care trebuie făcut este să puneți laptele la fiert, lăsați câteva minute, apoi adăugați scorțișoara. Ulterior turnați și zahărul, apoi orezul și amestecați bine până când acesta se va dizolva definitiv. Amestecul se mai lasă pe foc șapte-opt minute, însă pentru a evita ca orezul să nu se prindă, trebuie să amestecați continuu.

Trucuri pentru un orez cu lapte delicios

Bunicile vă sfătuiesc atunci când vreți să faceți orez cu lapte să optați pentru orezul cu bob rotund. Sunt gospodine care fierb la început orezul în puțină apă, pentru ca boabele să fie mai moi și să nu se strivească în lapte. Pentru ca orezul să nu se ridice la suprafață, e important să ungeți cu unt marginile cratiței în care îl fierbeți.

Ce orez se folosește în lume

Nu doar românii se bucură de gustul fantastic al orezului cu lapte, ci și alte naționalități. În Filipine, de exemplu, se utilizează și lapte d.e capră, iar în alte țări lapte de cămilă, iac, bivoliță. Există și persoane care folosesc laptele de cocos, soia, sau laptele de migdale. În Asia este utilizat laptele fermentat, iar în Rusia cel acru.

Orezul ameliorează hipertensiunea și ține departe hipertensiuna, scade colesterolul și reduce reduce semnificativ excesul de acid uric din sânge, deci recomandat pentru gută sau artrită. Nu în ultimul rând, orezul protejează împotriva apariției cancerului de colon.