Actual

Intrăm în război? „Faptul că facem parte din NATO e un lucru foarte important”

Romania si NATO Sursa foto CaleaEuropeana.ro
sursa foto: arhiva companiei

Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia legată de tensiunile din Ucraina și a speculațiilor privind posibilitatea unui conflict între NATO și Rusia în viitorii ani. Șeful Guvernului de la București  spune că România este considerată un loc sigur în această situație.

Marcel Ciolacu subliniază că în prezent țara noastră se află într-un moment în care riscurile legate de acest conflict lipsesc complet. Premierul a fost întrebat despre opinia sa cu privire la afirmațiile recente ale șefului Statului Major al Apărării.  Acesta din urmă a avertizat că populația României ar trebui să fie pregătită pentru un posibil conflict.

„Ăsta este rostul şefului de Stat Major. Eu vă spun ce am spus acum câteva zile, România nu are niciun risc să fie angajată într-un război. România nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere ca astăzi. Faptul că facem parte din NATO e un lucru foarte important şi vedeţi ce desfăşurare de forţe şi de militari din toată Europa şi, mai ales, din SUA, sunt pe teritoriul României şi Poliţie aeriană. Deci, haideţi să stăm liniştiţi că România nu va intra în niciun război”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit economica.net.