Info Actual > Social > Ioana Mihăilă, acuzații la adresa președintelui: „Transformă Ziua Națională într-o petrecere Covid”
Social

Ioana Mihăilă, acuzații la adresa președintelui: „Transformă Ziua Națională într-o petrecere Covid”

Ioana Mihăilă, acuzații la adresa președintelui: „Transformă Ziua Națională într-o petrecere Covid”

Ioana Mihăilă, acuzații la adresa președintelui: „Transformă Ziua Națională într-o petrecere Covid”

„Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o <petrecere Covid>”, spune Ioana Mihăilă.

Ziua de 1 decembrie a fost adoptată drept zi națională și sărbătoare publică în România, dar, din păcate, va fi oprită de pandemia de coronavirus. În acest context, autoritățile și medicii estimează un nou val al pandemiei de COVID-19, însă la jumătatea lunii ianuarie 2022.

Mihăilă: De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei

„De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populația voit la risc de infecție cu virusul SARS-COV2 de dragul unor manifestări publice. Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic”, scrie pe Facebook Ioana Mihăilă.

Austria: lockdown total pentru 3 săptămâni

„Austria: rată de vaccinare completă cca 70% – intră în lockdown total pentru 3 săptămâni și face vaccinarea obligatorie de la anul. Germania: rată de vaccinare completă cca 67% – guvernele regionale cer vaccinare obligatorie. Olanda: rată de vaccinare completă cca 70% – guvernul vrea să elimine testarea din componența certificatului verde.

România: rată de vaccinare completă cca 38% – guvernul permite evenimente cu 1.000 de persoane (vaccinate / trecute prin boală, în aer liber). Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o <petrecere Covid>. Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri și sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, conchide Mihăilă.

Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până în sărbătorile de iarnă. Acesta spune că vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic.

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri.

Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar, după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a adăugat medicul Florin Roşu. Potrivit raportărilor centrale, ieri, la ora prânzului erau libere două paturi ATI la Iaşi.

În cadrul campaniei de vaccinare se remarcă o scădere a adresabilităţii aproape direct proporţională cu numărul de noi cazuri raportate, şi asta în condiţiile în care, Regiunea de Nord-Est continuă să fie codaşă la imunizare.

Astfel, pe 21 noiembrie au fost vaccinate 2.254 de persoane, dintre care 542 persoane au primit doza I şi 1.119 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 593 de persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 216 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore.