Info Actual > Diverse > Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, criticată dur! Ce îi reproșează Emilian Imbri: Bate câmpii cu grație
Diverse

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, criticată dur! Ce îi reproșează Emilian Imbri: Bate câmpii cu grație

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, criticată dur! Ce îi reproșează Emilian Imbri: Bate câmpii cu grație

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, criticată dur! Ministrul Sănătății a făcut recent o comparație între România și Marea Britanie din punct de vedere epidemiologic. În acest context, Emilian Imbri a reacționat: „Ce spune doamna ministru nu are niciun fundament…”

„Dacă luăm o comparaţie cu o zi din martie 2021, în România, când a fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese, dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie, ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese”, afirma ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, criticată dur de Emilian Imbri: „Ce spune doamna ministru nu are niciun fundament”

Emilian Imbri a reacționat și a spus că această comparație nu își are rostul. „Depinde cine privește și pe cine îndemnăm să privească. Dacă vorbim despre populație, aceasta nu va privi în niciun fel și va continua relaxată și liniștită. Pentru că numărul anunțat nu le provoacă îngrijorare.

Trebuie să ținem cont că 90 și ceva de cazuri azi poate să însemne 100 și ceva mâine. Comparațiile între România și alte țări nu sunt bine făcute pentru că situațiile sunt diferite. Cu ce vaccin s-a vaccinat Anglia și cu ce vaccin, preponderent, ne-am vaccinat noi? S-a spus că în Anglia este un număr foarte mare de pacienți care au trecut prin vaccinare, dar s-au infectat. La noi s-a raportat că 25% din populație s-ar fi vaccinat”, a declarat medicul.

Imbri: „Putem să batem câmpii cu grație și să mergem în Israel”

„Ce spune doamna ministru nu are niciun fundament pentru că putem să batem câmpii cu grație și să mergem în Israel, acolo unde Berkovits a declarat că în Israel lucrurile erau sub control total și dintr-o dată au început să apară infectări. Ei se sperie acum de peste 1000 de cazuri pe zi. Aici trebuie să ne întrebăm noi: nu ar trebui să ne întrebăm de ce aceste state puternice se sperie?”, a spus medicul, conform Aleph News.