Lifestyle

Ion Cristoiu, afirmații explozive: Sunt multe presiuni politice

Ion Cristoiu, afirmații explozive. Jurnalistul este de părere că starea de urgență se va prelungi. Analistul politic a mai afirmat că drepturile de a face adunări, de a merge la biserică sunt drepturi constituționale care nu pot fi oprite.

„Astăzi a crescut brusc numărul de infectări. Probabil o să crească și numărul de morți și deja e o pregătire de artilerie (…). Sigur va fi o prelungire a stării de urgență și dintr-un simplu motiv – ei vor păstra foarte multe măsuri restrictive.

Nu se vor da drumul decât la puține lucruri, de exemplu circulația între localități va fi restricționată și atunci această restricționare nu poate fi făcută prin ordonanță de urgență.

Ea ar încălca unele drepturi. Drepturile de circulație, drepturile de a face adunări, de a merge la biserică sunt drepturi constituționale care nu pot fi oprite decât prin decret. Se va da un decret de prelungire, pariez cu dumneavoastră.

Va fi o nebunie, va fi o formulă de presiune asupra Parlamentului ca să voteze prelungirea și vor da apoi ordonanțe militare de relaxare.

Vor reglementa anumite domenii prin ordonanță militară, fără decret de prelungire nu poate funcționa ordonanța militară”, a spus Ion Cristoiu, duminică seară, la Antena 3.