Social

Ion Cristoiu: Vom avea un balamuc total. Iohannis s-a grăbit

Ion Cristoiu, jurnalist celebru, este de parere ca presedintele Romaniei ar trebui sa decida mai devreme iesirea din starea de urgenta.

”E cu dus-întors deoarece această schimbare a agendei publice de Klaus Iohannis va duce la o relaxare totală a măsurilor pe cont propriu, făcute de români. Deci, din punctul acesta de vedere e riscant pentru că deja românii nu mai ţin cont de interdicţii, chiar şi cele de care spune el că se păstrează, o să dispară încetul cu încetul. Sigur vor fi obligatorii prima zi, a doua zi, a treia zi cu măşti, dar a patra zi jumătate dintre călătorii unui autobuz nu o să le mai poarte. Până pe 15 mai este prea târziu. Măsurile sunt anunţate prea devreme.

Deci noi vom avea un balamuc total. Unii vor respecta interdicţiile, alţii nu vor respecta, vor fi scandaluri pentru că unii vor păstra distanţa socială, alţii nu vor păstra. Va fi o chestiune tipic românească”, a explicat jurnalistul, conform Mediafax.

Ion Cristoiu sustine ca Klaus Iohannis s-a grabit si, pentru a se preveni o astfel de degringolada, propune scurtarea starii de urgenta prin decret, cu aproximativ doua saptamani, astfel incat masurile de relaxare a restrictiilor sa intre in vigoare imediat dupa 1 mai, scrie DcNews.

Va fi o relaxare neoficială, cu multe bâlbâieli, neînţelegeri, scandaluri

”Cred că s-a grăbit. Ar fi trebuit să se renunţe la starea de urgenţă, se poate, tot prin decret. Putea fi pe la începutul lui mai. E prea mare distanţa, perioada de când se anunţă măsurile până pe 15 mai. După părerea mea, ori trebuia stat până aproape de începutul lui mai, ori dacă nu, relaxarea trebuia la începutul lui mai.

Cred că preşedintele ar trebui să se gândească şi ar trebui printr-un decret să renunţe la data de 15 mai şi să o aducă mai aproape, poate chiar după 1 mai, a doua zi după ce a trecut sărbătoarea muncii, să relaxeze. Cred că ar fi cel mai bine pentru că altfel se va crea un balamuc tipic românesc, mai rău decât relaxarea oficială. Adică va fi o relaxare neoficială, cu multe bâlbâieli, neînţelegeri, scandaluri. Aşa că eu cred, prin decret, şi legea îi permite, să nu fie 15 mai şi să fie 3-4 mai, de curmare a stării de urgenţă”, a propus jurnalistul.