Social

ÎPS Teodosie, îndemn în plin val 4: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi.” BOR a reacționat vehement!

ÎPS Teodosie, îndemn în plin val 4: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi.” BOR a reacționat vehement!

ÎPS Teodosie, îndemn în plin val 4: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi.” Biserica Ortodoxă Română a reacționat vehement după declarația care a șocat România.

„Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică”, spune purtătorul de cuvânt al BOR.

„Trebuie distins in mod clar între problema certificatului verde, care e nuanțată, si îndemnul unui cleric împotriva vaccinarii. Ultimul e total dezavuat de Biserica”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, în exclusivitate pentru Antena 3.

În plus, purtătorul de cuvânt al BOR atrage atenția în ceea ce privește martirii cu cauze false care pot apărea în rândul credincioșilor creștini ortodocși.

„Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii, nu puțini, în martirii unei cauze false. Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare”, avertizează Bănescu.

„Fiecare persoană decide liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale.”, a mai îndemnat purtătorul de cuvânt al BOR.

ÎPS Teodosie: Nu trebuie să fiți obligați

Reamintim că, în plin val patru al pandemiei, ÎPS Teodosie a transmis un îndemn: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”.

Teodosie a continuat: „Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional, nu este legal. De aceea nu vă speriați. Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere. Este o nerânduială în această forțare care este nefirească și fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obligă la vaccin”.