Economic

Ironia sorții! La obligativitatea izolării se adaugă și o criză mondială de prezervative

Ironia sorții! La obligativitatea izolării se adaugă și o criză mondială de prezervative. Conform Reuters, din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus se prefifgurează o criză mondială de prezervative.

Compania Karex Bhd din Malaezia realizează 20% din producția de prezervative. În prezent, din cauza pandemiei de coronavirus, cele trei fabrici au oprit producția. În termeni economici, acest lucru se traduce într-un deficit de 100 de milioane de prezervative pe piață, distribuite de mărci cunoscute, precum Durex.

„Ne vom confrunta cu o criză de prezervative la nivel mondial, ceea ce va fi înfricoșător”, a declarat Goh Miah Kiat, CEO Karex, pentru Reuters. Acesta a adăugat: „Grija mea este că pentru programele umanitare din Africa criza nu va dura două săptămâni sau o lună. Ar putea dura câteva luni.”

Malaezia este mai afectată țară din Asia de Sud-Est, cu peste 2.161 de cazuri de coronavirus confirmate și peste 26 de decese. Starea de alertă impusă de autorități va rămâne instaurată cel puțin până pe 14 aprilie.

Goh a mai declarat că producătorul de prezervative Karex încearcă să obțină de la guvern dreptul de a funcționa în anumite condiții. Malaezia permite altor producători de bunuri esențiale să își deruleze activitatea cu jumătate dintre angajați.