Info Actual

Info Actual > Showbiz > Italia. Badantă româncă, părăsită de toată lumea. Imaginea disperării
Showbiz

Italia. Badantă româncă, părăsită de toată lumea. Imaginea disperării

Italia. Badantă româncă, părăsită de toată lumea. Imaginea disperării. De la începutul crizei de coronavirus în Italia, tot mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut slujbele sau au fost chiar evacuaţi forţat din locuinţele închiriate.

Fără să cunoască pe cineva, fără bani și nebăgați în seamă, unii dintre ei ajung să doarmă pe străzi, în parcuri sau în gări. Este și cazul femeii din imagine. Autorităţile din gara Città di Castello încearcă să ajute o femeie româncă ce doarme seară de seară pe scaunele din sala de aşteptare. Nimeni nu ştie care este numele ei sau cum a ajuns pe străzi, scrie Corriere dell’Umbria.

„Stai acasă!” Care casă?

Femeia îşi duce veacul 24 din 24 de ore în gara Città di Castello, o localitate din provincia Perugia (Umbria). De aproape 30 de zile nu a plecat, indiferent de câte ori i s-a cerut să părăsească incinta. Directorul stației feroviare a luat legătura cu asistenții sociali și a trimis o scrisoare adresată primarului Luciano Bacchetta. Nimeni nu a rezolvat, încă, situația femeii românce care nu se desparte de bagajele ei și nu refuză să vorbească cu cineva.

Conform publicației Tutto Oggi, femeia ar fi lucrat ca „badantă”. Aceasta a ajuns în această situație după ce a pierdut locul de muncă. În cazul acestei femei, de exemplu, campania „Stai acasă”, sună crud și grotesc. Care casă?