Lifestyle

Iubirea și norocul vor fi mereu în casa ta, dacă vei cultiva aceste plante

Iubirea și norocul vor fi mereu în casa ta, dacă vei cultiva aceste plante

Mulți oameni aleg plantele care le vor decora casa doar după considerente estetice, poate le place mai mult culoarea roșie sau nu au destul spațiu pentru un ghiveci mare.

Totuși, multe legende susțin că unele plante pot atrage norocul, bogăția, sănătatea și iubirea. Îți prezentăm mai jos care sunt aceste plante, legendele din spatele lor, dar și sfaturi de îngrijire.

Orhideea (Orchidaceae)

Grecii antici considerau orhideea un simbol al virilității. Aceștia erau convinși că există o legătură între orhidee și fertilitate: dacă orhideea avea rădăcini mari, urmă să se nască un băiat, iar dacă rădăcinile erau mici, copilul urma să fie fată.

Aztecii amestecau orhideea cu ciocolată pentru a crea un elixir despre care credeau că îi va face mai puternici. Deși oamenii din epoca victoriană nu foloseau elixire magice, aceștia colecționau orhidee că semn al bogăției.

În Feng Shui, orhideele aduc noroc în dragoste, te ajută să ai o relație mai bună cu partenerul, dar pot favoriza și atragerea unor noi relații romantice. În comparație cu majoritatea plantelor care absorb dioxidul de carbon și elimină oxigen în timpul zilei, orhideele pot elimina oxigen și în timpul nopții.

Sfaturi de îngrijire:

  • În perioada de creștere, orhideele tolerează orice temperatură, dar când înfloresc au nevoie de o diferența de 15 grade Celsius între zi și noapte;
  • Au nevoie de multă apă pentru a crește; îți poți da seama când trebuie udate, astfel: dacă introduci degetul aproximativ 5 cm în pământul lor și e uscat, e momentul să le uzi;
  • Orhideele crescute la interior au nevoie de umiditate în aer de 50 -70%. Pentru a crește umiditatea folosește un umidificator sau stropește des planta cu apă.

Sporul casei

Despre sporul casei se spune că este o plantă care atrage norocul și bunăstarea. Așa cum îi spune și numele, Sporul casei este o floare norocoasă, ce are nuanțe frumoase de portocaliu, roșu, corai sau violet.

Această floare este una dintre cele mai căutate flori de apartament.

Sporul casei sau Impatiens este o floare originară din Africa. Chiar dacă nu crezi în superstiții și nu crezi în faptul că această plantă îți poate aduce în casa spor și noroc, cu siguranță îți va aduce zambete și bucurie.

Sporul casei este o floare decorativă de interior, perfectă pentru orice apartament, dar poate să fie plantată și în grădini.

Planta se simte foarte bine în ghivece mai mari și are nevoie de un sol care să dreneze usor.

De asemenea, aceasta plantă preferă locurile aerisite, însorite, dar nu trebuie să o lași multe ore să stea în bătaia directă a razelor de soare.

Sporul casei rezistă la temperaturi înalte, dar și la temperaturi scăzute, însă cel mai bine ar fi să o țineți la o temperatura de 20 de grade Celsius vara și 15 grade Celsius iarna.