Info Actual

Info Actual > Showbiz > Izolare la țară. Florin Călinescu, despre simplitatea naturii
Showbiz

Izolare la țară. Florin Călinescu, despre simplitatea naturii

Izolare la țară. Florin Călinescu, despre simplitatea naturii

Izolare la țară. Florin Călinescu, despre simplitatea naturii. Foarte multe vedete au ales să-şi construiască o casă la ţară, sătule de forfota Capitalei. Printre ei se numără şi Florin Călinescu, care deţine, de mai bine de trei ani, o vilă frumoasă în comuna Băbana, din Judeţul Argeş, la 135 km de București.

„În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, a declarat vedeta pentru Click!.

„Străbunicii mei au murit fără să știe ce e ăla spital”

Viața la țară are un firesc, o simplitate pe care omul de televiziune îl apreciază. Chiar şi aşa-numitele „boli ale copilăriei” sunt privite de actor cu nostalgie.  Florin Călinescu își amintește cum a luat de la ţară „toate nenorocirile posibile, pe care azi copiii nu le mai au: păduchi, oxiuri, limbrici, tenie”.

„Cine să se spele pe mâini sau să nu ia de pe jos ce cădea. Dimineaţa, străbunicul ne urca în căruţă şi du-te la pădure, la porumb, la prune, unde avea familia treabă. Străbunicii mei au murit fără să ştie ce sunt ăia bani şi ce e ăla spital. Cam tot ce aveau nevoie făceau în casă, de lână, de cânepă, de in, de piele, de lemn, de lut. Mai veneau ţigani de la care luau un ceaun sau o pălărie. Iar farmacia era în spatele casei, se ducea bătrâna prin pădure, pe câmp”, a mai spus Florin Călinescu, într-un interviu acordat Europa FM.

Pe Florin Călinescu îl veţi vedea şi astăzi, la PRO TV, de la ora 20.30, în cadrul emisiunii „Românii au talent”.