Diverse

Jack Dorsey, directorul executiv al Twitter, demisionează. Ce s-a întâmplat

Jack Dorsey, directorul executiv al Twitter, demisionează. Ce s-a întâmplat

Jack Dorsey rețelei sociale Twitter, a anunțat luni că demisionează din funcția de director executiv, informează Reuters.

Anunțul demisiei sale vine însă după ce activitatea lui în calitate de director executiv atât al Twitter, cât și al Square, companie de plăți digitale, a fost intens criticată. Doi dintre acționarii Twitter, Elliott Management și investitorul miliardar Paul Singer, i-au cerut să renunțe la unul dintre aceste roluri.

După ce a fost îndepărtat de la conducerea la Twitter, în 2009, Dorsey a fondat Square dar, a revenit în 2015 ca director executiv al rețelei sociale. Investitorii și o parte a personalului au pus la îndoială însă stilul de management al lui Dorsey și au sugerat că ar fi prea solicitat de dubla sa funcție de conducere. În 2019, el a anunțat că intenționează să se mute în Africa pentru șase luni, ceea ce a îngrijorat atât personalul, cât și investitorii. A renunțat apoi la acest plan din cauza pandemiei de coronavirus.

Dorsey a declanșat, de asemenea, o furtună politică în urma deciziei de a-i interzice fostului președinte Donald Trump accesul pe platforma Twitter, în plină campanie electorală.

Demisia lui Jack Dorsey este imediată

Compania a declarat că demisia lui Jack Dorsey este imediată, iar acesta va rămâne membru în Consiliul de Administrație până la adunarea acționarilor Twitter din 2022.

De altfel, acțiunile Twitter au crescut cu 11 la sută  după ce știrea a fost difuzată de CNBC, înainte de a fi suspendate pentru scurt timp, relatează The Guardian.

„Am decis să plec de la Twitter pentru că eu cred că firma este pregătită să meargă mai departe. Încrederea mea în Parag în calitate de CEO al Twitter este totală. Munca sa din ultimii 10 ani a fost revoluționară. Sunt profund recunoscător pentru priceperea, atașamentul și însuflețirea sa. Este timpul ca el să conducă”, a declarat Dorsey.

Parag Agrawal lucrează la Twitter de 10 ani și era director de tehnologie din 2017.  „Vreau să mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încrederea acordată și lui Jack pentru mentoratul, sprijinul și parteneriatul său continuu”, a declarat Agrawal.