Actual

Jill Biden a mers într-o vizită neanunțată în Ucraina și s-a întâlnit cu soția lui Zelenski

Jill Biden a mers într-o vizită neanunțată în Ucraina și s-a întâlnit cu soția lui Zelenski

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a mers duminică într-o vizită neanunțată la Ujhorod, un oraș mic din sud-vestul Ucrainei, situat la circa 10 minute cu mașina de granița cu Slovacia. Acolo Jill Biden a petrecut aproximativ două.

Jill Biden a mers într-o vizită neanunțată în Ucraina și s-a întâlnit cu soția lui Zelenski

La o școală care servește acum drept locuință temporară pentru cetățenii refugiaţii ucraineni din alte părţi ale ţării, Jill Biden s-a întâlnit cu Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, care nu a mai fost văzută în public de la începutul războiului, mai precis din 24 februarie.

Întâlnirea a avut loc după ce cele două Prime Doamne au corespondat în ultimele săptămâni, potrivit oficialilor americani care au refuzat să ofere detalii suplimentare, deoarece nu erau autorizaţi să discute despre discuţiile private ale celor două doamne.

„Am vrut să vin de Ziua Mamei. Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească. Acest război a fost brutal. Poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, i-a spus Jill Biden soției președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Vizita neanunțată a lui Biden a avut loc în cadrul unui periplu de patru zile prin Europa de Est.

Duminică Jill Biden s-a aflat în Slovacia, unde s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali și cu refugiați din Ucraina.

Vineri și sâmbătă, Jill Biden a fost în România, unde a mers la baza militară de la Mihail Kogălniceanu și apoi s-a întâlnit cu Prima domană Carmen Iohannis. Cele două Prime doamne au mers apoi la Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Jill Biden și Carmen Iohannis au ascultat poveștile spuse de mamele fugite din Ucraina împreună cu copiii lor.

„Vă mulțumim că ne-ați primit în inimile voastre”, le-a spus Jill Biden femeilor care au povestit experiențele lor dramatice.