Actual

Trei profesori, fericiţi că educă lumea. Jill Biden şi soţii Iohannis, întâlnire cu caracter umanitar

Trei profesori, fericiţi că educă lumea. Jill Biden şi soţii Iohannis, întâlnire cu caracter umanitar

Două doamne profesoare de limba engleză şi un profesor de fizică. Soţii Iohannis au primit-o astăzi la o vilă de protocol pe prima doamnă a Statelor Unite. Jill Biden a ajuns sâmbătă la prânz la întâlnirea cu Carmen Iohannis, fiind întâmpinată de aceasta şi de către preşedintele Klaus Iohannis. Cele două doamne au avut apoi o întâlnire privată, de peste o oră.

La finalul unei ședințe de aproape o oră la Ambasada SUA din București, Jill Biden a declarat că este uimitor ce face România.

„Este solidaritate aici, în România, că lucrați cu toții împreună. Cred că acesta este într-adevăr, din păcate, doar începutul. Doar începutul”, a spus Jill Biden.

Primei Doamne a Statelor Unite i s-a spus că România a „primit” aproape 900.000 de refugiați din Ucraina de când Rusia a invadat țara vecină, dar majoritatea au plecat în alte țări. Femeile și copiii reprezintă cea mai mare parte a refugiaților.

Trei profesori, fericiţi că educă lumea. Jill Biden şi soţii Iohannis, întâlnire cu caracter umanitar 

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden, a revenit în România, unde va petrece o parte din weekendul de Ziua Mamei, alături de mame şi copii din  Ucraina, care au fost nevoiţi să fugă din ţara natală din cauza războiului.

Jill Biden a scris, vineri seară, pe Twitter că a ajuns în România şi că le va servi masa trupelor americane aflate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ulterior, ea a postat un scurt videoclip în care poate fi văzută când pune mâncare într-o caserolă, la cantină. Videoclipul este însoţit de cuvintele „Food is love” – Mâncarea e iubire. Site-ul Infoactual.ro a aflat dintr-o sursă media de peste ocean că Prima Doamnă a Americii a adus în avion 20 de litri de ketchup pentru soldații americani de la „Kogălniceanu”.

În vârstă în vârstă de 69 de ani, Jill Biden este profesoară de engleză și a declarat că nu va renunța la profesia ei nici după ce va deveni prima doamnă. „Predarea nu este ceea ce fac. Este cine sunt”, a scris Jill Biden pe Twitter după preluarea mandatului de către soţul său, Joe Biden.

Jill Biden a revenit în România după 8 ani, mai precis luna mai 2014. Şi la acel moment, contextul militar în regiune era asemănător. Rusia anexa ilegal peninsula Crimeea, care aparținea Ucrainei, dând startul unor confruntări armate în zona Donbass, care au durat 8 ani, până în februarie anul acesta, când Vladimir Putin a decis invadarea ţării vecine.

La acea vreme, Jill Biden şi-a petrecut timpul alături de Maria Băsescu, soţia preşedintelui Traian Băsescu, vizitând diverse obiective turistice. Un obiectiv principal a fost Muzeul Satului, unde organizatorii vizitei s-au remarcat printr-o gafă de protocol – n-au ținut cont că primele doamne purtau pantofi cu toc şi au făcut traseul prin pietriș.