Info Actual > Diverse > JO Tokyo 2020. Zverev l-a împiedicat pe Djokovic să realizeze Golden Slam 
Diverse

JO Tokyo 2020. Zverev l-a împiedicat pe Djokovic să realizeze Golden Slam 

JO Tokyo 2020. Zverev l-a împiedicat pe Djokovic să realizeze Golden Slam 

Tenismanul german Alexander Zverev şi-a cerut scuze după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic în semifinalele probei de simplu de la Tokyo. Prin victoria sa, germanul l-a împiedicat pe sârb să realizeze Golden Slam, câştigarea celor patru titluri de Mare Şlem şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice în acelaşi an, scrie Agerpres.

„Îmi cer scuze, îmi pare foarte rău (pentru el). Rămâne cel mai mare jucător din toate timpurile. (…) Ştiu că a venit aici ca să-şi treacă numele în istorie, ştiu că era în căutarea Golden Slam. Nu poţi însă să câştigi mereu. E totuşi bine să poţi să-l învingi din când în când”, a afirmat Zverev după ce a trecut de liderul mondial cu 1-6, 6-3, 6-1.

Tenismanul german are 24 de ani și este câştigător a 15 turnee ATP, dintre care două în acest an, la Madrid și la Acapulco. Jucătorul a declarat că a obţinut o medalie pentru Germania şi a precizat:

„Este fără îndoială una dintre cele mai mari reuşite din cariera mea. (…) Aici nu joc doar pentru mine sau pentru apropiaţii mei, joc de asemenea pentru toţi sportivii, toţi oamenii care au rămas în Germania şi mă urmăresc. Jocurile Olimpice sunt cel mai mare eveniment sportiv din lume”, a declarat Alexander Zverev.

Djokovic: „Jocul meu s-a spart în bucăţi”

Djokovic a spus: „Acesta e sportul, pur şi simplu el a jucat mai bine. A servit foarte bine, iar serviciul meu a devenit mult mai slab. Jocul meu s-a spart în bucăţi”.

Djokovic a dominat clar primul set și primele ghemuri din al doilea. Dar Zverev și-a revenit și, spre uimirea tuturor l-a învins fără apel pe numărul 1 mondial.

Sârbul mai poate reuşi, totuşi, Marele Şlem, după ce a triumfat la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, iar la US Open, ultimul Grand Slam al anului, are trei titluri.

După eşecul în faţa lui Zverev, Djokovic a fost învins şi în semifinalele probei de dublu mixt la Jocurile de la Tokyo.