Actual

Jocurile de noroc, interzise în zonele rurale. Declarațiile premierului Marcel Ciolacu

pacanele (sursă foto: tipzor)
sursă foto: tipzor

Jocurile de noroc reprezintă o mare problemă pentru oameni. Acestea pot da dependență și cetățenii sunt păcăliți de setea de câștig. Aceștia cred că vor putea face mai mulți bani. Astfel, își cheltuie toate veniturile pe un joc și pe ideea unui posibil câștig. Acest lucru este extrem de răspândit și în zona rurală, în ciuda veniturilor mici.

Oamenii se plâng că nu au destui bani pentru a trăi. Dar, anumiți cetățeni își cheltuiesc veniturile la păcănele. În zonele urbane, dar și rurale, aceste unități de jocuri de noroc sunt din ce în ce mai multe.

Jocurile de noroc, interzise în zonele rurale

Jocurile de noroc ar urma să nu mai fie găsite în zonele rurale. Această inițiativă a fost anunțată de Marcel Ciolacu. Premierul a precizat că păcănelele ar trebui să fie găsite doar în afara orașelor. Oficialul a precizat că jocurile de noroc îi lasă pe oameni fără bani. Astfel, în loc să cumpere alimente și cele necesare, aceștia își folosesc banii la păcănele în barurile din sat.

„În primul rând, păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare comună, în fiecare sat, de acolo trebuie să dispară primele. Cumva, credeţi, că banii, dacă oamenii nu-i cheltuie la păcănele, nu consumă alte lucruri care se întorc prin impozite şi taxe? Eu trebuie să încurajez oamenii să-i dea la păcănele? Nu, oamenii au grijă de familiile lor, îşi cumpără alimente, ce le trebuie în casă.” a spus Marcel Ciolacu.

Problema zonelor rurale

Se pare că această dependență a jocurilor de noroc este mult mai accentuată în zonele rurale. Lipsa de educație și prezența acestor unități în zone accesibile reprezintă o problemă majoră. „Din comunităţile rurale trebuie scoase rapid şi, pe urmă, într-o perioadă de timp, organizate, ca în toate statele civilizate, în afara oraşelor, unde există fiscalitate, pot fi controlate şi cu asta s-a încheiat” a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că nu vor fi pierderi foarte mari pentru stat din limitarea acestor jocuri de noroc. Oficialul a precizat că piața se va echilibra, iar veniturile vor veni din altă parte.

Corupție guvernamentală

Marcel Ciolacu a precizat că industriei păcănelelor i s-a permis foarte multe. Este vorba de 30 de ani de activitate, în care au fost acceptate prea multe. Oficialul a precizat că activitatea acestora poate fi catalogată ca o „corupție guvernamentală”.

„Sunt companii foarte mari, nu poţi unii să ai sediul social şi sediul fiscal în România, alţii să îl ai în Transnistria sau în nu ştiu ce insule. Unul să plătească 15%, unul să plătească 1%. Cum să accepţi aşa ceva? Acest lucru a fost acceptat în România. Vă mai amintiţi că noi nu aveam voie să ieşim pe stradă (în timpul pandemiei – n.r.), erau închise spitalele, bolnavii cronici nu aveau acces şi păcănele erau deschise? Au fost exceptate. Nu vi se pare că este corupţie guvernamentală?” a spus premierul, conform Pro TV .