Lifestyle

5 jucători de jocuri de noroc care s-au îmbogățit nespus de mult

5 jucători de jocuri de noroc care s-au îmbogățit nespus de mult

Puține persoane au reușit să se îmbogățească de pe urma jocurilor de noroc – unii pentru că au dat lovitura la un moment dat și au câștigat un premiu fabulos, alții pentru că au investit în afaceri cu cazinouri și alții pentru că și-au transformat pasiunea pentru gambling în profesie.

Jucătorii profesioniști au câștigat și continuă să câștige sume la care majoritatea oamenilor nici nu îndrăznesc să viseze. Cu o minte ageră, multă muncă și o pasiune extraordinară pentru gambling, jucătorii profesioniști de jocuri de noroc au făcut adevărate averi.

În timp ce majoritatea amatorilor de gambling mai mult pierd decât să câștige, există câțiva oameni, profesioniști în adevăratul sens al cuvântului care au reușit să devină cei mai bogați gambleri din lume.

Citește mai departe cine se află în Top 5 jucători de jocuri de noroc care s-au îmbogățit de pe urma pasiunii lor pentru aceste jocuri cu bani.

Bill Benter

Bill Benter s-a născut în 1957, în Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Este jucător profesionist de jocuri de noroc și filantropist, focusat mai ales pe cursele de cai.

Câștigurile lui Bill Benter din jocuri de noroc erau estimate anul trecut la nici mai mult nici mai puțin de 1 miliard de dolari. El este cel mai de succes gambler în viață din toate timpurile. Mai exact, Benter a câștigat cei 1 miliard de dolari prin dezvoltarea unuia dintre cele mai de succes programe software de analiză de pe piața curselor de cai.

Bill Benter a reușit să facă atât de mulți bani bazându-se pe cunoștințele sale de matematică. El a dezvoltat un algoritm matematic care ar putea prezice cu acuratețe și consecvență rezultatul curselor de cai.

Acel algoritm l-a transformat în cel mai bogat gambler profesionist din lume.

El a fost pasionat de matematică și de jocuri de noroc încă din tinerețe. La vârsta de 22 de ani a început să joace în Las Vegas, în special Blackjack, aplicând ceea ce citise în cărțile de specialitate. A fost banat în Las Vegas din cauza succesului său la mesele de cazinou. Mai târziu s-a mutat în Hong Kong unde, împreună cu colegul matematician Alan Woods, a creat algoritmul care i-a adus 1 miliard de dolari.

Edward Thorp

S-a născut în 1932, în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii. Este  profesor de matematică, manager de fonduri speculative și jucător de Blackjack.

Câștigurile sale de pe urma jocurilor de noroc erau estimate, în 2022, la 800 de milioane de dolari.

Potrivit site-ului său oficial, pentru a învinge ruleta, el și părintele teoriei informațiilor, Claude Shannon, au inventat primul computer portabil. Alături de aplicațiile inovatoare ale teoriei probabilităților, Thorp este și autorul bestseller-ului “Beat the Dealer” (1962), prima carte care demonstrează matematic că avantajul casei la Blackjack ar putea fi depășit prin numărarea cărților.

După ce ani la rând a dominat cazinourile, Edward Thorp a mers pe Wall Street unde și-a folosit abilitățile pentru a prezice mișcările pieței. Astfel a adăugat acțiuni la multiplele sale surse de venit și a ajuns la câștigurile estimate la 800 de milioane de dolari.

Zeljko Ranogajec

S-a născut în 1961, în Hobart, Australia. El este un om de afaceri și un jucător profesionist, fiind cunoscut pentru pariuri pe cursele cu cai, Blackjack și alte forme de jocuri de noroc.

Averea sa cumulată din jocuri de noroc era estimată, anul trecut, la 449 de milioane de dolari.

Zeljko Ranogajec este și un bun matematician, cunoscând foarte bine legislația bancară, financiară și fiscală. În timp ce era angajat la un cazinou, Ranogajec s-a antrenat singur cum să numere cărțile la masa de Blackjack.

El era atât de priceput la număratul cărților la Blackjack încât a fost interzis din toate cazinourile din Australia și Las Vegas.

Ranogajec deține recordul pentru cea mai mare victorie în keno, cu 7,5 milioane de dolari.

Billy Walters

S-a născut în 1946, în Munfordville, Kentucky, Statele Unite ale Americii. El este un antreprenor american, filantrop și jucător profesionist, considerat unul dintre cei mai de succes pariori sportivi din Las Vegas, având o serie de câștiguri care s-a extins la o durată de peste 30 de ani.

Averea pe care a adunat-o din jocuri de noroc este estimată la 200 de milioane de dolari.

Înainte să câștige extrem de mult din gambling, Billy Walters era vânzător de mașini.

La sfârșitul anilor 1980, s-a alăturat Computer Group, care a folosit analiza computerizată pentru a evalua evenimentele sportive. Deși în prezent este pensionat, averea sa rămâne în vârf.

Dan Bilzerian

S-a născut în 1980, în Tampa, Florida, Statele Unite ale Americii. Este de origine armeano-americană, este jucător profesionist de poker, om de afaceri și influencer pe rețelele de socializare.

Averea sa este estimată la 200 de milioane de dolari. Dan Bilzerian este unul dintre cei mai controversați jucători de poker din prezent, dar este, fără îndoială, și unul dintre cei mai bogați.

În afară de jocuri de noroc și antreprenoriat, Bilzerian are un fond fiduciar masiv. Totul se datorează tatălui său, care a lucrat pe Wall Street.

În 2008, s-a alăturat evenimentului principal World Series of Poker, dar nu a ajuns niciodată în finală.

Pe lista celor mai bogați jucători profesioniști de jocuri de noroc se mai află și: Phil Ivey (125 milioane de dolari), Sam Farha (100 milioane de dolari), Chris Ferguson (80 milioane de dolari), Doyle Brunson (75 milioane de dolari), Howard Lederer (60 milioane de dolari).

Concluzie

Cazuri precum cele ale jucătorilor din acest articol sunt rare, dar nu imposibile.

Pentru a deveni unul dintre cei mai bogați gambleri din lume este nevoie de o minte ageră, talent pentru afaceri și, bineînțeles, noroc.