Diverse

John Fetterman îl atacă pe Dr. Oz în legătură cu raportul despre câinii care au murit în experimente supervizate de vedeta TV

John Fetterman îl atacă pe Dr. Oz în legătură cu raportul despre câinii care au murit în experimente supervizate de vedeta TV
MixDex

John Fetterman, candidatul democrat la Senatul din Pennsylvania, îl atacă pe Dr. Oz în legătură cu raportul despre câinii care au murit în experimentele supervizate de personalitatea TV: „Aș avea nevoie de ajutorul tău pentru a-l ține pe #UcigașulDeCâini departe de Senatul SUA”.

Potențialul senator John Fetterman îl atacă pe Dr. Oz în legătură cu raportul despre câinii care au murit în experimente supervizate de vedeta TV

Candidatul democrat la Senatul din Pennsylvania, John Fetterman, l-a criticat marți pe rivalul său republican Mehmet Oz, în urma unui raport exploziv despre sute de câini care au murit în experimente legate de acesta.

Despre dr. Oz: Mehmet Cengiz Öz s-a născut la 11 iunie 1960, cunoscut sub numele profesional de Dr. Oz, este un prezentator de televiziune turco-american, autor, politician, profesor emerit și chirurg cardiotoracic pensionat. [3][4][5] Este candidatul republican în alegerile pentru Senatul Statelor Unite din 2022 în Pennsylvania și este primul candidat musulman nominalizat de oricare dintre cele două partide majore pentru Senatul SUA.

Cine este Fetterman: John Karl Fetterman (născut la 15 august 1969) este un politician american care ocupă din 2019 funcția de al 34-lea locotenent guvernator al statului Pennsylvania. Membru al Partidului Democrat, el a fost anterior primar al orașului Braddock din 2006 până în 2019. Fetterman este candidatul democrat pentru alegerile pentru Senatul Statelor Unite din Pennsylvania din 2022.

Fetterman a accesat Twitter pentru a împărtăși un reportaj din Jezebel intitulat „Experimentele științifice ale doctorului Oz au ucis peste 300 de câini, o întreagă generație de căței”.

Publicat luni, articolul reprezintă o investigare amănunțită a studiilor științifice ale lui Oz publicate între 1989 și 2010, când a fost cercetător principal în 75 de proiecte la Institutul de Medicină Comparativă al Universității Columbia.

Foto: Insider

Potrivit analizei efectuate de Jezebel asupra celor 75 de studii, echipa lui Oz a efectuat experimente pe 1.027 de subiecți vii, de origine animală – câini, porci, vaci, iepuri și rozătoare. Publicația a relatat că 329 de câini au murit în timpul a 34 dintre aceste studii și a precizat că Oz nu a ucis el însuși animalele.

Insider scrie că nu a putut verifica în mod independent dacă au fost ucise animale în timpul experimentelor supravegheate de Oz. Un reprezentant al lui Oz nu a răspuns imediat solicitării Insider de a face comentarii.

În tweet-ul său de marți, Fetterman a scris: „BREAKING: Dr. Oz este un ucigaș de căței”.

Fetterman a continuat să îl critice pe Oz în cea mai mare parte a zilei, făcând referire la conținutul articolului din Jezebel în mai multe tweet-uri.

„Îmi IUBESC câinii. Se pare că unii oameni bolnavi precum Dr. Oz se distrează făcând rău animalelor…” a scris Fetterman într-un alt tweet. „Avem o cursă strânsă aici, în PA, și aș avea nevoie de ajutorul vostru pentru a-l ține pe #UcigașulDeCâini departe de Senatul SUA”.

De asemenea, Fetterman a redistribuit marți o fotografie din data de 13 mai în care Oz ține în brațe un câine de terapie.

„A mai văzut cineva acest câine din luna mai?” a întrebat Fetterman.

Fetterman a lansat, de asemenea, o nouă piesă de merchandise pentru campanie – un autocolant de 2,5 inch cu un golden retriever pe care scrie „Dog Lovers for Fetterman”.

Ulterior, se pare că Oz nu a mai răspuns lui Fetterman, conform unei verificări a tweet-urilor candidatului republican.

Fetterman și Oz au făcut schimb de replici timp de luni de zile. În septembrie, Oz a primit reproșuri pe Twitter după ce insulta sa despre simțul vestimentar al lui Fetterman s-a întors împotriva sa.

Privind retroactiv, în luna august a.c., Fetterman l-a ironizat pe Oz pentru că a încurcat numele lanțului de magazine alimentare Wegmans și l-a numit în schimb „Wegner’s”. ”Show must go on”.