Social

Jurnalist celebru: Am DOVADA ca NU va fi ordine. CAPCANA pentru BOR

Val Valcu, jurnalist celebru, incinge spiritele cu putin timp inainte de impartirea Luminii Sfinte de Paste. Iata avertismentul sau!

”Se promit măsuri în contextul în care Lumina Sfântă va fi distribuită pe străzi și-n scări de blocuri de voluntari. Ne spun că va fi ordine, dar eu am dovada că nu va fi: o găsim în cimitir. Dacă te duci în orice cimitir ortodox, vei vedea că nu e loc pe alee, mormintele sunt claie pestre grămadă, unde era un loc liber, a mai apărut un mormânt. Așa arată un cimitir ortodox. O spun ca ortodox și ca susținător.

Eu m-aș ruga să dea Domnul să fie, i-aș felicita dacă vor reuși, dar nu cred că o vor face

Am apărat Biserica cât am putut de toate atacurile haștagiștilor, ”vremspitaliștilor”, dar e o realitate istorică faptul că ordinea, disciplina nu prea se pupă cu Biserica Ortodoxă și putem vedea asta cel mai clar în cimitere, ăsta e specificul, nu ne supărăm, așa e viața. Să ne spui că după 2.000 de ani de lipsă de disciplină și rigoare, taman în noaptea de Înviere vor sta la 2 metri unul de altul, vor avea mâna mai lungă de doi metri să dea lumina respectând distanța fizică – eu m-aș ruga să dea Domnul să fie, i-aș felicita dacă vor reuși, dar nu cred că o vor face.

Ca aparător al Bisericii, mi-ar părea rău să iasă șifonată din treaba asta și anume cei care o atacă și o contestă vor pune rata îmbolnăvirilor

Cred că va fi îmbulzeală, va ieși lumea pe scara blocului, unii peste alții. După a 50-a predare-primire, mănușile vor fi la fel de contaminate ca mâna fără mănuși. În concluzie, ca aparător al Bisericii, mi-ar părea rău să iasă șifonată din treaba asta și anume cei care o atacă și o contestă vor pune rata îmbolnăvirilor, care oricum va crește după Paști, o s-o pună pe seama slujbei de Înviere și binomului Biserică – MAI.”, a spus Val Valcu, jurnalist celebru.

Celebrul jurnalist subliniaza ca deja au aparut ironii (cine bate noaptea la fereastea mea? Popii și poliția), l-au pus pe Patriarh în ținută de pompier, subliniind că vor mai apărea tensiuni- tinerii gen haștag îi vor huiduii de la balcon.

”Este clar că acum, pentru unii oameni, acest efort aduce alinare” subliniază Val Valcu, adăugând că pe termen lung ”afectează BOR și MAI, pentru că va fi o campanie feroce de atac.”

”Nu putem spune cu siguranță că va crește, ci ne bazăm pe experiența celorlalte țări unde a fost o explozie a numărului de îmbolnăviri și de decese – n.r. în Spania și Italia au fost meciuri, în Franța alegeri”.

Val Valcu este de părere că ar fi și o capcană pentru BOR: dacă nu vor fi oameni care să întâmpine voluntarii, va marca un eșec, ca la referendumul pentru familie, dacă oamenii vor fi prezenți, mai ales neorganizat, va fi atacată pe motiv că a îmbolnăvit populația, scrie DcNews.