Actual

Justiția își spune cuvântul. Reacția agresivă a jurnalistului Mălin Bot către instanță

Justiția își spune cuvântul. Reacția agresivă a jurnalistului Mălin Bot către instanță
sursa foto inpolitics

Justiția își spune cuvântul. Mălin Bot este un jurnalist care a pierdut un proces, în care venea cu acuzații nefondate și cerea o sumă de bani. Mai exact, procesul este împotriva jurnaliștilor de la EVZ. Fiind nemulțumit de rezultatul din instanță, Mălin Bot a lansat diferite acuzații către judecătoarea care a dat sentința.

Acuzațiile pe care acesta le adresează către judecător sunt grave și calomnioase. Mălin Bot a spus că aceasta este coruptă și „protejează gruparea din jurul mogulului penal Dan Andronic”. De asemenea, acesta a atacat prin a spune că judecătoarea „delirează într-o motivare de 42 de pagini” din cadrul procesului. Acest atac a fost realizat pe canalul video al jurnalistului.

Justiția își spune cuvântul

Jurnalistul Mălin Bot a pornit un proces împotriva unor jurnaliștilor de la EVZ. Sentința Tribunalului București a fost clară și a demontat toate acuzațiile acestuia. Mălin Bot a făcut parte din „gruparea lui Dan Andronic”, fiind angajat în cadrul EVZ. Acesta a denigrat ziarul unde a lucrat timp de 10 ani.

În cadrul acestei redacții, jurnalistul și-a construit cariera și a devenit cunoscut la București.  Astfel, aceste acuzații demonstrează și o problemă legată de moralitate.

Denigrarea justiției

Justiția își spune cuvântul. Mălin Bot avea în trecut diferite perspective despre justiție. În momentul în care câștiga un caz, acesta era de partea judecătorului și le aducea laude. Dar, în acest caz, adevărul a ieșit la iveală. Acesta a denigrat instanțele de judecată prin numeroase declarații calomnioase.

Acesta a comparat justiția cu o Hidră, care ajută la spălarea penalilor. De asemenea, judecătoarea Anita Ioniță, care a catalogat jurnaliștii de la EVZ ca fiind cîștigătorii procesului „este coruptă, o rușine a justiției”. Jurnalistul accentuează că este vorba de o opinie personală. Dar, decizia finală a judecătoarei a fost clară. „Respinge exceptia inadmisibilității invocată de pârâți. Respinge ca neîntemeiata cererea de chemare în judecata formulată de reclamantul Bot Augustin-Mălin”.

Proces deschis

Mălin Bot a deschis acest proces împotriva lui  Dan Andronic, Mirel Curea și Laurențiu Daniel  Ionescu. Acesta a reclamat un articol publicat pe EVZ, care surprinde un acces de furie a acestuia. De asemenea, acesta a reclamat afirmațiile făcute de  Dan Andronic și Mirel Curea în emisiuni tv. Cei doi au făcut practic o reclamă și au povestit parcursul jurnalistului, dar și activitatea pe care a avut-o la EZV.

Justiția își spune cuvântul. Anita Ioniță, judecătoarea acestui caz a explicat în motivație că afirmațiile nu au avut intenția de a denigra imaginea acestuia. „Intenția care i-a animat pe pârâți în calitate de jurnaliști nu a fost niciodată aceea de a afecta imaginea reclamantului, ci de a aduce la cunoștința publicului fapte din viața profesională a acestuia (la care au asistat direct), astfel încât publicul să dețină toate informațiile necesare și să poată decide singur cât de profesionist, respectiv independent este reclamantul” se arată în motivarea deciziei.

Verdictul justiției

Instanțele de judecată au ajuns la o concluzie clară care a dus la rezultatul procesului de la Tribunalul București. Mălin Bot instigă și jignește în mod continuu. Prin urmare, nu poate beneficia de protecția oferită unei persoane care acționează în mod normal. Aceasta este o judecată foarte corectă, având în vedere că Bot a avut un comportament neprofesional. Este normal să apară un răspuns comparabil atunci când o persoană este jignită, provocată, urmărită și pe deasupra filmată, fără acordul acestuia.

„Or, in cauza, instanța constată că articolul pâratului a fost redactat urmare a interacțiunii pe care a avut-o cu reclamantul la data de 21.07.2022, când ambii și-au adresat reciproc diverse cuvinte injurioase. Astfel cum rezulta din înregistrarea depusa la dosar, reclamantul l-a urmărit și l-a filmat pe pârât aproximativ 20 de minute (…)” se arată în cadrul hotărârii, conform EVZ .