Social

Klaus Iohannis a semnat decretul astăzi, 5 ianuarie. Unde vor avea acces gratuit studenții

Klaus-Iohannis-semnare-lege

Un decret important de promulgare a unei legi dorite de mii de studenți din România a fost semnat azi de Klaus Iohannis. Potrivit noii legi, studenții vor avea acces complet gratuit.

Klaus Iohannis a semnat decretul! Legea educației a fost modificată

Șeful statului a semnat un decret prin care studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare din România. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 202 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.202 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca orice student să aibă acces egal şi gratuit la bibliotecile universitare, inclusiv Bibliotecile Central-Universitare.

Legea a fost inițiată de Filip Havâreanu, deputat USR

Deputatul USR, Filip Havâreanu, unul dintre inițiatorii proiectului, a declarat, la adoptarea de către Parlament, că această lege este dorită de mii de studenți din România.

„Gratuitatea în bibliotecile universitare a fost dorinţa miilor de studenţi din România care vor să înveţe, să avanseze şi aveau nevoie de un răspuns pozitiv. Ei sunt acei studenţi cărora mâine le vom cere să devină adulţi corecţi şi să ia decizii cumpănite. Progresul unor tineri pe care mâine îi vrem medici, avocaţi, politişti sau cu funcţii de conducere nu trebuie condiţionat financiar. Faptul că acest proiect a devenit o lege este o mare victorie, dar simt şi o dezamăgire că o initiaţivă atât de utilă a pierdut aproape un an pe circuitul legislativ. Mă bucur că astăzi am dat o şansă egală la educaţie unor tineri care vor să facă diferenţa”, a afirmat acesta la momentul respectiv.

Proiectul mai sus menționat corectează o anomalie și asigură acces egal tuturor studenților. Astfel studenții vor avea acces la o sursă importantă de informații și la un fond impresionant de carte. Mult timp studenții reclamând faptul că nu aveau acces în bibliotecile din țară.