Info Actual > Social > Klaus Iohannis, anunțul zilei: Se pregătește un vaccin nou pentru OMICRON
Social

Klaus Iohannis, anunțul zilei: Se pregătește un vaccin nou pentru OMICRON

Klaus Iohannis, anunțul zilei: Se pregătește un vaccin nou pentru OMICRON

Klaus Iohannis, anunțul zilei. Președintele României a făcut câteva declarații înainte de a participa la reuniunea Consiliului European. Acesta a vorbit și despre un nou vaccin!

„Avem multe teme pe ordinea de zi, dar acum, înainte să intru la Consiliu, vreau să mă refer la trei teme care sunt de mare interes pentru noi. Prima temă este pandemia. Vom avea o discuție aplicată. Este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă, Omicron. Vom discuta ce se poate face în comun și – foarte important – vom discuta despre cum vom obține un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este foarte clar pentru toată lumea: doar vaccinarea poate să oprească răspândirea”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Sunt teme complicate și sper să ajungem rapid astăzi la o concluzie, cum obținem acest vaccin nou, cum va fi achiziționat și împărțit între statele membre”, a mai spus președintele.

„De asemenea, tot în legătură cu pandemia, voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de resctricționare, în special când e vorba de traficul de mărfuri. Sper să ajungem la concluzii pozitive”, a zis Klaus Iohannis.

Coronavirus în România, 16 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 812 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 84 decese dintre care 19 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Ritmul campaniei naționale de vaccinare se menține scăzut. Mai puțin de 6.800 de persoane au început o schemă de imunizare în ultimele 24 de ore.

Unul dintre cele mai folosite seruri în România este Johnson & Johnson, care de câteva zile este pe primul loc ca număr de doze administrate la persoane nou vaccinate.

În total, până acum aproape 1,9 milioane de persoane au optat pentru acest ser.