Info Actual

Info Actual > Social > Klaus Iohannis: „Nu mai este nevoie de declarație pe proprie răspundere”.
Social

Klaus Iohannis: „Nu mai este nevoie de declarație pe proprie răspundere”.

Klaus Iohannis: „Nu mai este nevoie de declarație pe proprie răspundere”. Președintele României a anunțat că după data de 15 mai nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere. Totuși, aceste declarații vor fi necesare în deplasările dintre localități. Cel puțin în prima etapă.

„Nu trebuie să exagerăm”

„Se renunță la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Atenție, putem să ne deplasăm în interiorul localității în care locuim, fără să avem nevoie de declarație, fără să avem nevoie de acordul cuiva.

Totuși, în interesul nostru și al celor pe care dorim să îi protejăm, nu trebuie să exagerăm. Trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța fără prea mari sacrificii”, a declarat președintele României.

„Este interzisă deplasarea în afara localității. Cu excepții”

„Ce rămâne totuși obligatoriu? Este în continuare în prima etapă interzisă deplasarea în afara localității, sigur cu excepții. Ele vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Sunt excepții naturale.

De exemplu cine merge la serviciu o poate face. Se poate merge în afara localității pentru muncile agricole, se poate ieși din localitate pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate este nevoie în continuare de o declarație.

Mai puțin în zonele metropolitane unde de exemplu din comunele din jurul Bucureștiului foarte multă lume vine la serviciu în București și se întoarce. Pentru aceste deplasări, în interiorul zonei metropolitane, nu va fi nevoie de declarație.

Dar dacă mergeți de exemplu din București într-un oraș din provincie pentru a rezolva o problemă care se încadrează între excepții aveți nevoie de o declarație scrisă”, a mai spus Klaus Iohannis.