Lifestyle

La 83 de ani, Jane Fonda dezvăluie cum a ajutat-o Jennifer Lopez să-și relanseze cariera cu filmul „Monster-In-Law”

La 83 de ani, Jane Fonda dezvăluie cum a ajutat-o Jennifer Lopez să-și relanseze cariera cu filmul „Monster-In-Law”
FOTO: FACEBOOK Jane fonda

La 84 de ani, Jane Fonda povesteşte cum filmul „Monster-In-Law”, în care a jucat împreună cu Jennifer Lopez, i-a relansat cariera. Se întâmpla în anul 2005 şi de atunci oferte nu au încetat să apară. Actriţa a mărturisit într-un interviu pentru Daily Mirror că a reușit să se reinventeze în urma divorțului cu ajutorul lui Lopez. Propunerea de a juca alături de Jennifer Lopez venea după 15 ani de pauză.

La 83 de ani, Jane Fonda dezvăluie cum a ajutat-o Jennifer Lopez să-și relanseze cariera cu filmul „Monster-In-Law”

Jane Fonda a dezvăluit cum a ajutat-o Jennifer Lopez să-și relanseze cariera: M-am gândit că oamenii vor veni la film s-o vadă pe J.Lo, dar o vor redescoperi și pe Fonda

„Cel mai mare noroc a fost să obțin rolul din Monster-in-Law într-un moment al carierei mele în care nu mai jucasem de 15 ani sau mai mult”, a spus Jane.

„E vorba de filmul cu Jennifer Lopez, o revenire grozavă pentru mine. Aveam aproape 65 de ani când am primit acel scenariu din senin. A fost singurul lucru inteligent pe care l-am făcut vreodată în cariera mea. M-am gândit: Oamenii vor veni la film s-o vadă pe JLo, dar o vor redescoperi pe Fonda și asta s-a întâmplat.”

În „Monster-in-Law”, Jane a cucerit publicul în rolul soacrei personajului lui Jennifer Lopez.

Foto: „Monster-in-Law”. Jane Fonda, Michael Vartan, Jennifer Lopez.

Jane Fonda a primit prestigiosul premiu Cecil B. DeMille în 2021. Are în palmers și trofee precum Emmy, BAFTA, Palme d’Or

În 2021, actriţa americană Jane Fonda a primit prestigiosul premiu Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate, în cadrul galei de decernare a Globurilor de Aur.

Actriţă de succes, scriitoare, activistă şi specialistă în gimnastica aerobică, Jane Seymour Fonda s-a născut la New York, la 21 decembrie 1937.

A păşit în lumea celei de-a şaptea arte pe urmele tatălui ei, actorul Henry Fonda. Jane Fonda este una dintre cele mai mari vedete ale ecranului american din anii 70.

Pe Broadway a debutat în 1960, în producţia „There was a Little Girl”, pentru care a primit o nominalizare la prestigioasele premii Tony.

În acelaşi an a ajuns şi pe marele ecran, cu un rol în „Tall Story”, regizat de Joshua Logan.

De-a lungul anilor, a interpretat numeroase roluri de succes în filme ca „In the Cool of the Day” („O clipă de răcoare” – 1963), „La Ronde” („Hora” – 1964), „Hurry Sundown” („Grăbiţi apusul soarelui” – 1967), „Barefoot in the Park” („Desculţ în parc” – 1967), „They Shoot Horses, Don’t They?” („Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?” – 1969), „California Suite” („Hotel California” – 1978), „The Morning After” („A doua zi dimineaţa” – 1989) şi „The Old Gringo” („Bătrânul Gringo” – 1989)

A lansat în 1982 caseta video cu gimnastică aerobică „Workout” şi a continuat cu lecţii video de fitness şi yoga.

În aprilie 1991, după trei decenii de cinematografie, Jane Fonda şi-a anunţat retragerea din industria filmului.

În mai 2005, a revenit pe ecran, în „Monster-in-Law”. Au urmat comedia „Georgia Rule” (2007), în regia lui Garry Marshall; „All Together” („Hai să trăim toţi împreună” – 2012), „Peace, Love & Misunderstanding” („Pace, dragoste & neînţelegere” – 2011) şi „Newsroom” („Redacţia”), serial TV, difuzat în 2012.

În 2017, a jucat cu Robert Redford, la o distanţă de 50 de ani de când cei doi au apărut în „Desculţ în parc”

În 2015, a făcut parte din distribuţia filmului „Youth”. Interpretarea rolului Brendei Morel i-a adus premiul Hollywood Film pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Anul 2017 a însemnat o nouă apariţie a actriţei pe marile ecrane, în drama romantică „Our Souls at Night”, alături de Robert Redford, la o distanţă de 50 de ani de când cei doi apăruseră în memorabila peliculă „Desculţ în parc”.

A fost de două ori laureată a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru rolurile din filmele „Klute” (1971), regizat de Alan Pakula şi „Coming Home”, al lui Hal Asby. În total, a avut şapte nominalizări la premiile Oscar.

Jane Fonda a fost căsătorită de trei ori

A fost căsătorită de trei ori, cu actorul şi regizorul Roger Vadim, cu scriitorul Tom Hayden, respectiv cu magnatul Ted Turner, de acesta din urmă despărţindu-se în 2001.

A înfiinţat şi a contribuit la mai multe fundaţii caritabile, fiind o activistă pentru ocrotirea mediului înconjurător, sănătate, pacifism, promovarea feminismului şi prevenirea sarcinilor în perioada adolescenţei.

În 2005, şi-a publicat prima parte a autobiografiei, intitulată „Viaţa mea de până acum”. În 2011, a lansat încă o carte autobiografică, „Floarea vârstei. Oricând poţi fi în Prime Time”, axată pe sfaturi pentru menţinerea unei vieţi active şi fericite după împlinirea vârstei de 50 de ani.