Lifestyle

Lacrimi de durere pentru o cunoscută jurnalistă. S-a stins în plină pandemie

Lacrimi de durere pentru o cunoscută jurnalistă. Clara Mărgineanu, fosta jurnalistă TVR, s-a stins duminică din viață, după o îndelungată suferință, la numai 48 de ani, a anunțat pe Facebook Horia Gârbea, președintele Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România.

Lacrimi de durere pentru o cunoscută jurnalistă. Anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu

„Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu.

A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească”, a anunțat duminică Horia Gârbea.

Jurnalista Clara Mărgineanu a fost licenţiată în arte la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A debutat cu poezie în revista Luceafărul, în 1991. A publicat 10 volume de versuri, între care Sărmanele Duminici, Pariu pe prietenie, Prizonierul libertății, Uși zidite în alt destin, Dans cu pumnalul în inimă, Măștile Cleopardei, Sărutul femeii poem și ediția bilingvă română-engleză Blue Woman, tradusă de Adrian G. Sahlean, apărută la Boston.

A publicat volume de interviuri și publicistică. Din 1995, până în 2013, a  fost realizator de emisiuni culturale la TVR. În ultimul timp a fost jurnalist al casei de Producție TVR, potrivit dcnews.ro.