Lifestyle

Lacrimi pe scena teatrului românesc. S-a stins din viață un mare actor de COMEDIE

Lacrimi pe scena teatrului românesc. S-a stins din viață un mare actor de COMEDIE

Lacrimi pe scena teatrului românesc. S-a stins din viață un mare actor de COMEDIE. Întreaga lume artistică românească este în doliu.

Actorul Puiu Gheorghe Dănilă a decedat luni, 01.03.2021. Actrița Dorina Chiriac i-a realizat o amplă și emoționantă evocare pe pagina personală de Facebook, la acest moment atât de dureros la trecerea din această lume.

Lacrimi pe scena teatrului românesc. S-a stins din viață un mare actor de COMEDIE. Actrița Dorina Chiriac i-a transmis deosebit de afectată: ”Iartă-mă, Puiu,eu ți-am pus apă în pocnitori. A plecat. Azi a plecat omulețul care râdea adunat, chicotind, apoi, când hohotul devenea prea mult, deschidea gura mare, fără sunet, ridicându-și sprâncenele și mărindu-și ochii a uriașă mirare.

Dintotdeauna mare trist comediant, Puiu se mira mereu că îi vine a râde, părea flatat de darul veseliei, într-un mod unic, permis numai copiilor care descoperă stările cu uimire, roșind, fremătând.

Puiu râdea mic, de parcă îl gâdila dinăuntru comedia, iar faptul că avea voie să râdă era o rară cutie cu cele mai fine bomboane de ciocolată, cutia aia pe care o ascunzi pentru când ești singur, aștepți să fii singur ca să te poți bucura pe deplin. starea care nu poate, care nu trebuie a fi împărțită”.

”Puiu – trist comediant, omuleț frământat”, a mai spus Dorina Chiriac

”Puiu – trist comediant, ca toți marii comici. omuleț frământat. Drag, nu iubit, pentru că, știi, te poți supăra pe oameni iubiți, dar pe unii dragi, niciodată; Puiu drag, indiferent ce făcea, indiferent ce zicea, avea ceva ce nu se mai fabrică, ceva ce viața păstrează așa de rar într-un om mare, ceva ce nu a pierdut omulețul ăsta nici când devenea enervant: candoare. da, asta-i ceva ce nu l-a părăsit pe Puiu nicicând; nici în momente urâte sau grele. candoare.

A plecat Puiu Dănilă

Plouă candid. Să îți fie Dumnezeu bunul avocat și judecător, Puiu, să te absolve și să te odihnească în brațe cu infinita Lui candoare, în pace !” , a spus în încheiere Dorina Chiriac .

Actorul Puiu Gheorghe Dănilă s-a născut la 9 aprilie 1949 și a fost unul dintre cei mai apreciați și iubiți actori români din toate timpurile. A absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția actorie, clasa prof. univ. Octavian Cotescu. Puiu Gheorghe Dănilă a încântat publicul la fiecare apariție la Teatrul de Comedie și de asemenea în fiecare dintre filmele în care a evoluat în vreun rol.

R.I.P. – Puiu Gheorghe Dănilă

Actorul Puiu Gheorghe Dănilă a putut fi văzut pe ecranele tv din România începând din anul 1980 în pelicula memorabilă ”Dumbrava minunată”. Lizuca și Dumbrava minunată au luminat copilăriei unei generații lipsită în mare măsură de bucuriile unei existențe normale.

Gheorghe Dănilă a mai contribuit în rolurile din ”Secretul lui Nemesis” (1985), ”Un oaspete la cină” (1987), „Legiunea Străină” (2008), ”La bani, la cap, la oase” (2010).