Culinar

„Laptele de aur”, un cocktail delicios. Conține „cel mai prețios dar al naturii” și alte patru ingrediente secrete

„Laptele de aur”, un cocktail delicios. Conține „cel mai prețios dar al naturii” și alte patru ingrediente secrete
delicious.com.au

Turmericul este cel mai bine cunoscut drept cel mai puternic antibiotic natural care a existat vreodată. Iar, oamenii din întreaga lume continuă să se refere la turmeric ca fiind drept „cel mai prețios dar al naturii”. De asemenea, această plantă este considerată “sora” mai mare a ghimbirului, iar principalele sale calități trec cu mult peste doar adăugarea de culoare și aromă preparatelor culinare.

Turmericul este un aliment curativ, cu valoare medicinală datorită compusului său principal,  curcumina. Astfel, curcumina, s-a dovedit a avea beneficii antiinflamatorii și antioxidante incontestabile.

Și atunci când combinați turmericul cu lapte obțineți un cocktail delicios, încărcat cu calități vindecătoare și care sporesc imunitatea.

„Băutura de aur”, așa cum este numită uneori, este tradițională pentru multe culturi, în special pentru India, unde este folosită de peste 5.000 de ani pentru tratarea bolilor și întărirea sănătății generale.

Cele 4 ingrediente secrete ale „laptelui de aur”

Pentru a pregăti această băutură, cel mai bine este să folosiți un lapte gras, deoarece ajută la absorbția tuturor ingredientelor active din planta care stimulează sănătatea.

De asemenea, este bine să folosiți mierea ca îndulcitor natural. Iar, pentru a îmbunătăți calitățile vindecătoare, se recomandă adăugarea și a altor constituienți, precum:

 1. Bicarbonat de sodiu, care neutralizează cu succes acidul din stomac, ajutând astfel la tratarea arsurilor la stomac și a indigestiei.
 2. Unt, care este foarte benefic pentru sănătate dacă este adăugat cu moderație. Untul este bogat în vitaminele A, E și K2 și în grăsimi sănătoase.
 3. Piper negru, care nu numai că ajută la absorbția curcuminei mult mai rapid și mai bine, dar ajută și digestia și se poate lăuda cu calități antiinflamatorii impresionante.
 4. Scorțișoara, care este plină de antioxidanți și este atât de puternică încât poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor și să repare țesuturile.

„Lapte de aur” cu miere

 Ingrediente:

 • 1 linguriță de pudră de turmeric
 • 1 cană de lapte (250 ml)
 • 1 linguriță de miere naturală
 • 1 lingură de unt/ ulei/ unt de cocos
 • un praf de bicarbonat de sodiu
 • 1/3 linguriță de scorțișoară
 • un praf de piper negru măcinat
 • un praf de ghimbir pudră

 Mod de preparare:

 1.  Încingeți laptele amestecând-l la fiecare 10 secunde într-un ibric.
 2. Pe măsură ce se încălzește, adăugați turmeric, miere și un praf de bicarbonat de sodiu.
 3. Apoi adăugați untul și lăsați să dea în clocot.
 4. Turnați laptele în ceașcă.
 5. Presărați scorțișoară, un praf de piper negru și puțin ghimbir pudră

Băutura obținută se consumă călduță sau chiar fierbinte. De asemenea, băutura aproape magică poate fi păstrată la frigider timp de cinci zile, iar înainte de a fi consumată se reîncălzește.

Pe scurt, despre beneficiile consumului de lapte cu turmeric

 • Această băutură prețioasă este excelentă pentru întărirea imunității generale împotriva unei varietăți de boli. Datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii și antivirale, băutura este deosebit de utilă în sezonul gripal, când se recomandă să fie consumată chiar înainte de culcare sau la prima oră dimineața.
 • Totodată, turmericul și laptele, alături de alte ingrediente, pot contribui la buna funcționare a inimii și pot reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, pot scădea în general nivelul zahărului din sânge și pot îmbunătăți controlul zahărului din sânge.
 • „Băutura de aur” tratează eficient primele simptome ale unei răceli obișnuite. Când semnele timpurii (cum ar fi curgerea nasului, durerea în gât și febra) se dezvăluie, încercați această băutură înainte de a ajunge la medicamente,  băutura fiind un remediu tradițional pentru tuse și răceală, precum și pentru alte infecții ale tractului respirator superior. Turmericul stimulează producția de mucus care elimină în mod natural bacteriile dăunătoare care au invadat deja flora noastră microbiană. Proprietățile sale antimicrobiene cu spectru larg ne ajută să învingem infecțiile. În același timp, proprietățile antiinflamatoare deja menționate ajută la atenuarea semnificativă a simptomelor.
 • Laptele cu turmeric vă ajută să aveți un somn mai bun
 • „Laptele de aur” ajută în combaterea indigestiei, balonării, arsurilor la stomac, constipației sau diareei și poate ajuta la prevenirea cirozei hepatice
 • De asemenea, această băutură este recomandată pentru creșterea poftei de mâncare, dar și în lupta împotriva paraziților intestinali.
 • „Laptele de aur” este un remediu pentru boli autoimune, care apar atunci când funcționarea corectă a sistemului imunitar scapă de sub control.
 • În cazul durerilor de cap, în special cele provocate de stres, o ceașcă cu această băutură caldă poate fi suficientă pentru o ameliorare eficientă a durerii.
 •  „Laptele de aur” este și o bună armă împotriva celulelor canceroase, întrucât o serie de studii au dovedit faptul că substanța activă, curcumina,  ajută foarte mult la uciderea celulelor canceroase și la prevenirea răspândirii acestora în alte zone. Cu alte cuvinte, proprietățile anticanceroase ale „laptelui de aur” pot ajuta la stoparea creșterii tumorilor și la oprirea răspândirii celulelor canceroase în organism, scrie verv.com.