Actual Showbiz

Latura bătăioasă a actorului Volodimir Zelenski: „Nu a fugit vreodată în viaţa sa de vreo luptă”

Latura bătăioasă a actorului Volodimir Zelenski: „Nu a fugit vreodată în viaţa sa de vreo luptă”
Twitter

Ca președinte de stat îl știe o lume întreagă, și-a câștigat totata admirație de când a început războiul ruso-ucrainean, dar ca actor puțini îl cunosc. Volodimir Zelenski este descries de regizorul american David Dodson ca un tip integru, care îi motivează pe oamenii din jurul său să fie la superlativ.

Regizorul David Dodson îi spune Vova președintelui Zelenski, pentru îi leagă o prietenie de 14 ani, de când s-au întâlnit pentru prima dată la filmarea comediei romantice „Love in the Big City”. Au mai urmat încă două filme sub bagheta lui Dodson și alte 10 editate de acesta, în care a jucat viitorul președinte ucrainean. „Me You He She” a fost ultima peliculă în care a Volodimir Zelenski a interpretat un rol, film care a avut celel mai mari încasări din istorie în Ucraina.

„Mi-l amintesc pe Vova ca pe un tip ce părea foarte tânăr şi care în acelaşi timp avea ceva cu totul special. Avea atât de multă viaţă în el şi vitalitate, avea o energie cu care îi umplea pe toţi cei prezenţi într-o cameră cu el.”, descrie regizorul american într-un interviu exclusiv pentru Adevărul prima întâlnire cu Zelenski.

Volodimir Zelenski, un om integru

Dodson nu a văzut mari diferențe între actorul Volodimir Zelenski și președintele Ucrainei. În viziunea regizorului, Vova a fost mereu un om foarte integru. „Ca lider al unei companii media mari (Kvartal 95), Vova a avut mereu o apreciere solidă pentru pragmatism şi logică. Şi, în acelaşi timp, ca artist, Vova nu a fost vreodată constrâns de limitări comune. A fost mereu capabil să combine visul cu ceea ce este necesar pentru ca să facă visul să devină realitate. De exemplu, dacă eu ca regizor doream să fac ceva, iar acel lucru era poate un pic nebunesc sau scump, Vova ar fi mutat munţii ca acel lucru să se întâmple. Ca preşedinte al Ucrainei, văd aceleaşi calităţi la Vova. Îi motivează pe oamenii din jurul său să fie la superlativ, şi aşa era şi când lucram cu el pe platoul de filmare.”, a declarat Dodson.

Nu vorbea despre politică pe platourile de filmare

În perioada în care își pregătea candidatura la președinție, Volodimir Zelenski filma „Me You He She”. În timpul filmărilor, acesta a păstrat linia de demarcaţie între viaţa sa ca artist şi planificarea carierei sale politice. Nu se vorbea niciodată despre campania politică, pentru că pe platurile de filmare conta doar pelicula. Potrivit regizorului, singura schimbare a lui Zelenski în acea perioadă a fost că avea mai puţin timp la dispoziţie, din cauza programului extrem de dens. Chiar și așa, venea  de fiecare dată când era solicitat şi era mereu 100% dedicat filmărilor.

„Un simbol global al curajului”

„Vova este un ucrainean iubitor, dedicat şi foarte muncitor care ţine foarte mult la familia sa şi la ţara sa. Vova găseşte un echilibru între idealism şi pragmatism. Nu a fugit vreodată în viaţa sa de vreo luptă.”, sunt cuvintele care exprimă totul despre Volodimir Zelenski, în opinia regizorului și prietenului Dodson.

Strict legat de războiul în care este implicată Ucraina condusă de Zelenski, președintele acestei țări este văzut ca „un simbol global al curajului. Vova este un exemplu al curajului întregii naţiuni ucrainene”.