Lifestyle

Laura Lavric, amintiri cutremurătoare: „Am auzit cel mai puternic răcnet din viața mea”

Laura Lavric, amintiri cutremurătoare: „Am auzit cel mai puternic răcnet din viața mea”

„M-am îndrăgostit de mine după ce m-am văzut la Rețeaua de idoli”, spune Laura Lavric, una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din România, invitata Irinei Păcurariu într-o ediție de colecție „Rețeaua de idoli” pe care o puteți revedea luni, 26 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 2.

Laura Lavric a acceptat să povesteasca la „Rețeaua de idoli” cele mai delicate și mai sensibile momente din viața sa. Cu lacrimi în ochi își amintește de clipele de final ale celebrei Maria Lătărețu, una dintre cele mai mari voci ale folclorului romanesc, care a murit în cabina pe care o împărțeau, în timpul unui spectacol.

Laura Lavric: Atunci am auzit cel mai puternic răcnet din viața mea

„Era înainte de Revoluție. Impresarul îmi spune, Laura, la hotel nu e căldură și vine Maria Lătărețu și o să-i fie frig. O iei la tine? Sunt onorată! Vine la mine. Am cântat la o nuntă de olteni și sunt foarte obosită, îmi spune (…) Mergem la mașină, îi zic, nu mâncați nimic? Nu, nu pot să mănânc, zice, mă doare capul de nu mai pot. Ne-am dus la spectacol seara, ea n-a dormit deloc. (…) În cabină, își lua pastila și plângând își lua la revedere de la toată lumea. Eu, înțepenită mă uitam și mă gândeam, oare ce se poate întâmpla? Atunci am auzit cel mai puternic răcnet din viața mea”, spune vizibil marcată, Laura Lavric despre ultimele ore din viața celebrei Maria Lătărețu.

Nu lipsesc nostalgia și umorul în poveștile pe care le rememorează din prima sa experiență în SUA. După aventurile primilor pași pe pământ american, Laura Lavric a înnoptat la responsabilul unui restaurant din New York, unde dimineața a avut parte de un mic dejun neobișnuit.

Am mers să cânt în America în 1984…

„Am mers să cânt în America în 1984. Trebuia să mă aștepte la aeroport…nu știm limba. Am luat un taxi și a fost cel mai lung drum din viața mea. Când am ajuns la Hotel Capșa, parcă am văzut pe Dumnezeu. Am izbucnit în plans. După 40 de ani încă mi se umplu ochii de lacrimi! Proprietarul avea un câine flocos și răpănos, mare, flămând, se vedea că era slăbănog așa…

Unde erați, în New York?

„Da, în New York, sună frumos… Pe un vas erau niște bulinuțe. Eram moartă de foame, am zis stai, să iau o prăjitură de-asta până mergem să mâncăm. Iau una, n-are niciun gust. Mai iau una. Era mâncarea câinelui…”

Amintim că Laura Lavric a câștigat recent procesul cu sora sa. Laura Lavric și Ecaterina Lavric sunt surori, dar din 2013, interpreta de muzică populară își caută dreptatea prin tribunale. În 2019, Laura Lavric a vrut să-și dea sora în urmărire internațională pentru a lua de la ea banii care i se cuvin.

Deși inițial, artista ceruse daune de sute de mii de euro, judecătorii au stabilit o sumă mult mai mică, de 10.000 de euro. Ecaterina locuiește în Canada, însă, și nu a putut fi executată silit. Astfel că artista de muzică populară a apelat la un avocat și a cerut sa se facă toate demersurile necesare ca sora sa să îi plătească datoria.