Lifestyle

Laurențiu Gîdei: „Niciun pensionar nu va pierde absolut nimic la pensie”

Ajutorul pentru încălzire
Sursă foto: romaniatv.net

Deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, a vorbit în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, despre banii primiți la pensie.

Acesta liniștește seniorii expliucând că nu este nimeni în ipostaza de a pierde bani.

“Trebuie să plecăm de la ideea că niciun pensionar nu va pierde absolut nimic la pensie. Acesta este un lucru foarte clar și știut, asumat de actuala guvernare. În ceea ce privește draftul ieșit în spațiul public, bineînțeles că suportă modificări și aceste modificări vor fi făcute după discuții, inclusiv cu cei asociativ de la pensionarii din România, astfel încât încercăm pe cât posibil să facem o lege a pensiilor sustenabilă, durabilă, astfel încât să le asigure, oarecum, un trai decent. Bineînțeles că se discută și am auzit discutându-se despre faptul că pensiile mici nu ar trebui să crească.

Ba, să știți că și acele pensii ar trebui să crească. Pentru că într-adevăr, a trăi cu sub 2.000 RON e aproape imposibil pentru un bătrân. Chiar dacă a lucrat în alte condiții, chiar dacă nu a studiat și nu a avut studii, chiar dacă a lucrat în sistemul CAP, cum era în România. Lucrurile sunt într-o dinamică și lucrurile nu trebuie disecate acum doar pe acest aspect, pentru că cu siguranță vor fi îmbunătățite, astfel încât să ajungem cât mai aproape de adevărul pe care și-l doresc toți pensionarii din România”, susține Laurențiu Gîdei, potrivit B1.