Info Actual

Info Actual > Diverse > Legătura dintre Vitamina D și COVID-19. Studiu preliminar
Diverse

Legătura dintre Vitamina D și COVID-19. Studiu preliminar

Legătura dintre Vitamina D și COVID-19. Studiu preliminar

Legătura dintre Vitamina D și COVID-19. Studiu preliminar.

Un studiu vine să confirme legătura dintre Vitamina D și COVID-19. Oamenii de știință de la Queen Elizabeth Hospital Foundation Trust și University of East Anglia vorbesc despre legătura dintre Vitamina D și COVID-19.

Conform Daily Mail, nivelul scăzut de vitamina D din organism crește riscul ca o persoană să moară de COVID-19. În cazul în care ia virusul, arată studiul preliminar.

 

Cercetătorii au comparat nivelurile medii de vitamina D în 20 de țări europene cu rata de infecție cu COVID-19 și mortalitatea. Rezultatul a dezvăluit o corelație convingătoare. Țările cu cea mai mare mortalitate și rate de infecție cu COVID-19 sunt țările cu un nivel scăzut de vitamina D.

Studiul n-a fost revizuit și examinat de alți oameni de știință. Prin urmare, nu poate fi considerat o dovadă fermă a legăturii dintre mortalitate și vitamina D.

„Credem că putem sfătui suplimentarea cu vitamina D pentru a proteja împotriva infecției cu SARS-CoV2”. Recomandarea vine de la oamenii de știință de la Queen Elizabeth Hospital Foundation Trust și University of East Anglia, conform DC News.