Info Actual

Info Actual > Showbiz > Legenda care îți dă fiori pe șira spinării. Andreea Bălan a cântat într-un loc blestemat!
Showbiz

Legenda care îți dă fiori pe șira spinării. Andreea Bălan a cântat într-un loc blestemat!

Legenda care îți dă fiori pe șira spinării. Andreea Bălan a cântat într-un loc blestemat!

Legenda care îți dă fiori pe șira spinării. Andreea Bălan a cântat într-un loc blestemat! Artista a filmat clipul piesei ”Inimă de fier” în mai multe locații, printre care și insula artificală de pe Lacul Morii. Sunt multe povești despre acest loc, încărcat cu o istorie sumbră, un adevărat paradis pentru amatorii de legende supranaturale.

347„Piesele de genul acesta sunt terapeutice și pentru mine, nu doar pentru public. Inimă de fier mă ajută să accept ceea ce nu pot controla și să înțeleg că așa e viața, imprevizibilă, și că nu avem ce face decât să mergem înainte cu speranța că într-o zi va fi mai bine”, avea să declare Andreea Bălan la lansarea piesei.

Lacul Morii este cel mai mare din Bucureşti, având o suprafaţă de 246 de hectare. Lacul de acumulare a fost construit în perioada 1985-1987, pe râul Dâmboviţa, pentru a preveni inundarea municipiului Bucureşti.

Legenda care îți dă fiori- Legenda Lacului Morii

Lacul Morii (sau Lacul Morții, după cum spune Legenda care îți dă fiori) este un loc al spiritelor scufundate în adâncuri. Aşa cred cei mai mulţi dintre locuitorii din zonă. Amenajarea Complexă a Râului Dâmbovița, cum e așternut pe piatra de la Barajul Ciurel, n-a durat mult. Un întreg cartier a fost ras de pe fața pământului pentru a lăsa loc Lacului Morii. Toți cei de la case au fost mutați la bloc, în apartamente.
De asemenea, pentru a putea ridica barajul de aici, s-a decis ca cimitirul, care stătea în calea buldozerelor, să fie mutat, iar biserica Sfântul Nicolae să fie distrusă. Ce trebuie menționat este că lăcașul de cult a fost demolat chiar într-o zi de sărbătoare, mai exact de Sfinții Constantin și Elena.

Blestemul Lacului

După ce biserica a fost dărâmată, au apărut și temerile cu privire la răzbunarea divină. Astfel, oamenii au început să creadă că lacul e blestemat.
Încă din 1987 pescarii au relatat diverse întâmplări care frizau cu fantasticul dar și senzații de teamă inexplicabilă. Mulți oameni și-au găsit sfârșitul aici prin sinucidere, locul fiind împânzit cu cruci.
Un aspect interesant este dat de acustica micului dom. Pe un perete este scris cu vopsea un îndemn de a te așeza în centru și a vorbi sub orificiul cupolei. Se spune că acest loc are un un efect fantastic. Odată ce vorbești, vocea are desigur ecou dar, foarte interesant, este foarte distorsionată. Distorsiunea se traduce într-o voce similară cu cea dintr-un film horror sau cu vocea gravă, dură unui solist de heavy metal.