Culinar

Legumele la cuptor sunt sănătate curată. Trucuri pe care nu le știați ca să le gătiți perfect

Legumele la cuptor sunt sănătate curată. Trucuri pe care nu le știați ca să le gătiți perfect

Odată cu venirea toamnei, căutăm să introducem în dieta zilnică tot mai multe legume, pentru a aduce organismului vitaminele de care are nevoie. Vor fi extraordinar de gustoase dacă le veți prepara la cuptor, dar trebuie să știți cum să le gătiți așa cum scrie la carte.

Pentru a pregăti legume la cuptor, aveți la îndemână cea mai simplă metodă: curățați, spălați bine, feliați, amestecați cu puțin ulei de măsline, avocado, ulei de cocos sau ce vă poftește inima și sare și introduceți în cuptor.

Puneți 1-2 linguri cu ulei

Atenție! Nu folosiți prea mult ulei pentru că s-ar putea să aveți probleme mai târziu, o lingură, maxim două, fiind suficiente. Puneți și ierburi din belșug, distribuind uniform peste toate legumele.

E foarte important ca legumele să aibă spațiu între ele, pentru a reuși să se coacă cât mai bine. Cât privește temperatura de coacere, 220 grade Celsius este cea potrivită.

Care este timpul potrivit pentru fiecare legumă

Potrivit specialiștilor, fiecare legumă are un anumit timp pentru a se găti cum trebuie. Astfel, roșiile trebui ținute în cuptor 15 minute, aceeași perioadă fiind utilă și pentru kale. În ceea ce privește fasolea verde, sparanghel și dovlecel, acestora trebuie 20 de minute ca să se coacă.

Pentru a pregăti cele mai bune vinete, conopidă, broccoli și varză de Bruxelles, aveți nevoie de 25 de minute. Într-o jumătate de oră se coace dovleacul, dar și varza, morcovii și cartofii dulci, iar cepei îi trebuie 35 de minute.

Porumbul devine perfect pentru a fi consumat dacă va fi ținut în cuptor 40 de minute, iar pentru cartofi folosiți cuptorul 45 de minute. Cel mai greu se coace sfecla, care are nevoie de o oră, poate chiar puțin mai mult.

Cele mai incredibile condimente necesare pentru legumele la cuptor sunt turmeric, oregano, paprika afumată. Cine dorește poate tăia bucăți mici de șuncă sau bacon pe care să le așezați peste legumele din tavă. Gustul este cu adevărat fantastic.

Sursă foto: kitchen shop