Info Actual

Info Actual > Diverse > Liber la sport. LPF nu ia în calcul înghețarea campionatului
Diverse

Liber la sport. LPF nu ia în calcul înghețarea campionatului

Liber la sport. LPF nu ia în calcul înghețarea campionatului

Liber la sport. Măsurile de restricție impuse de autorități din cauza noului coronavirus a dus la amânarea tuturor competițiilor majore din lumea sportului, însă LPF nu ia în calcul înghețarea campionatului.

386Liber la sport. Campionatul Ligii I la fotbal, suspendat pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluat la 2 sau 7 iunie, cluburile, conducerea LPF şi deţinătorul drepturilor TV convenind într-o videoconferinţă desfăşurată luni că acestea ar fi datele ideale pentru a se putea disputa toate meciurile rămase din play-off şi play-out.

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), Emilian Hulubei, a declarat că ar fi ideal să se înceapă pe 2 sau maximum pe 7 iunie.

Liber la sport. „Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului”

„S-a discutat despre reluarea campionatului şi s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi să se înceapă pe 2 sau maximum pe 7 iunie. Dar asta depinde de momentul în care se va relua pregătirea, pentru că s-a hotărât ca jucătorii să aibă cel puţin trei săptămâni de pregătire. Va fi oricum comprimat destul de mult campionatul. Adică va începe pe 2 sau 7 iunie şi trebuie să se încheie în 26 iulie. Toată lumea care a participat la videoconferinţă, cluburile din Liga I, LPF şi deţinătorul de drepturi … doreşte să se reia campionatul şi să se joace toate meciurile rămase de disputat. Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului. Nu se ia în calcul aşa ceva acum”, a spus Hulubei, care a reprezentat sindicatul fotbaliştilor la videoconferinţa de luni.

„Nu s-a discutat nimic legat de prezenţa spectatorilor la meciuri … adică e destul de clar că se va juca fără spectatori ţinând cont de situaţia actuală. Iar în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârşitul sezonului competiţional trebuie făcută o propunere către federaţie. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poţi negocia cu jucătorii”, a adăugat Hulubei, potrivit Capital.