Economic

Liniile planului de redresare economică explicate de Ludovic Orban

Liniile planului de redresare economică explicate pe scurt de Ludovic Orban. Planul de redresare economică  pervede susţinerea investițiilor publice, mai ales în infrastructura de transport, energetică, educație, sănătate și agricultură.

Investițiile publice reprezintă principalul pilon al planului de redresare economică pe care premierul Ludovic Orban l-a prezentat astăzi reprezentanților confederațiilor patronale și sindicale. Şeful executivului a precizat pe toate resursele vor fi mobilizate pentru finanțarea acestor investiții și va urma o inventariere a resurselor din afara veniturilor pe care le înregistrează bugetul de stat.

Ludovic Orban: ”Noi va trebui să dimensionăm acest program, și mai ales toate măsurile pe care le vom adopta, în funcție de resursele financiare de care dispunem efectiv din partea finanțatorilor instituționali, din partea fondurilor europene pe care le avem la dispoziție în cadrul exercițiului 2014-2020 și pentru măsurile ulterioare, fondurile de pe exercițiul financiar 2021-2027. Sunt resursele financiare pe care le putem mobiliza prin emisia de titluri prin împrumuturi pe care le contractăm fie pe piața internațională, fie pe piaţa internă.”

Şeful executivului a mai spus că există pe circuitul de avizare și un program de susținere a companiilor mari și medii, asemănător cu IMM Invest.