Social

Lista galbenă actualizată cu statele care prezintă risc epidemiologic

Lista galbenă actualizată cu statele care prezintă risc epidemiologic

Vineri, 5 martie, o nouă Hotărâre a fost actualizată și care se referă la lista lista galbenă a statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc, de acolo, în România.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat totodată și care state au intrat pe lista galbenă, ca urmare a creșterii numărului de persoane înfectate cu coronavirus

Ce state au intrat pe lista galbenă:  Burgaria, Paraguay, Kosovo
Ce state au ieșit de pe lista galbenă: Portugalia, Saint Vincent si Grenadines, Gibraltar, Sint Maarten, Panama, Irlanda, Insulele Falkland, Belarus, Elveția, Columbia, Georgia

Lista cu statele din zona galbenă

Menționăm, că persoanele care vin din aceste state vor intra în  carantină pentru o perioadă de sunt 14 zile la domiciliu lor sau la o altă locație declarată:

Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

HOTĂRÂRE nr. 15 din 05.03.2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 11 din 19.02.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora, potrivit antena3.ro