Lifestyle

Locul în care nu există niciun caz de coronavirus! Care este secretul?

Locul în care nu există niciun caz de coronavirus! Care este secretul? În Spania există un loc în care nicio persoană nu a fost infectată cu coronavirus! Este vorba de Insula Tabarca, aflată în Marea Mediterană, în zona Costa Blanca.

Administrativ aparține de orașul Alicante și împreună cu insulele Cantera, Galera și Nao, formează un mic arhipelag. Are o suprafață de doar 0,3 kmp și este cea mai mică insulă locuită a Spaniei.  Cu toatearecă, în prezent, are doar 72 de locuitori, nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus.

Starea de urgență a fost instituită, totuși, și pe insulă, iar accesul către ea a fost interzis. A fost permis un singur transport, marțea, în care locuitorii erau aprovizionați cu medicamente și mâncare. Singurul polițist al insulei, protejat cu măuși și mască de protecție, suna la casele unde știa că locuiesc bătrâni ca să vadă cum se simt și dacă au nevoie de ceva, conform ziarul românesc.es.

Posidonia, planta minune a insulei

Insula a fost declarată în 1986 rezervație naturală, fiind cea mai veche rezervație naturală din țară. De fapt mare parte a zonei protejate se află sub apă, rezervația având o suprafață de 1400ha. În adâncurile Mediteranei care o înconjoară crește o plantă, Posidonia oceanica. Este o plantă specifică acestei mări, înflorește toamna, iar fructele ei sunt cunoscute sub denumirea populară de „măslinele mării”.

Planta este un bun indicator al calității apei, deoarece crește numai în ape curate. Posidonia produce o cantitate mare de oxigen, iar pe teren are rolul de a stabiliza solurile nisipoase, prevenind alunecarea și eroziunea coastei.