Actual International

Londra a devenit mult mai scumpă. Prețul la transportul urban a crescut foarte mult

Londra a devenit mult mai scumpă. Prețul la transportul urban a crescut foarte mult
Infoactual/arhiva

Primarul Londrei, Saddiq Khan, a confirmat că Londra tocmai a devenit mult mai scumpă, cu cele mai mari creșteri ale impozitelor municipale și ale costurilor transportului public, din ultimii zece ani.

Londra tocmai a devenit mult mai scumpă iar creșterile la transportul urban nu se vor opri aici

În discursul său de miercuri, 18 ianuarie 2023, edilul londonez Khan a declarat că tarifele pentru autobuz vor crește în medie cu 5,9%, în timp ce facturile la impozitul municipal vor crește cu 9,7%. Tarifele la metrou vor crește și ele cu 6,7%, deși nivelul de creștere depinde de zonele parcurse.

Există și alte vești proaste, acestea fiind exclusiv pentru londonezi, interdicția temporară de a călători gratuit pentru persoanele de peste 60 de ani, introdusă în timpul pandemiei, devenind permanentă începând de miercuri. Potrivit Evening Standard, acest lucru va aduce un plus de 40 de milioane de lire sterline pe an.

Majorarea a fost criticată și de premierul Rishi Sunak, însă Khan a declarat că a fost forțat de guvern să reflecte creșterea de 5,9% a tarifelor feroviare naționale și să crească cota sa din taxa de consiliu cu maximul permis. Fondurile suplimentare colectate vor fi folosite în principal pentru finanțarea poliției Met și a Brigăzii de Pompieri din Londra.

Khan și-a exprimat recent frustrarea că, în conformitate cu regulile de finanțare, Londra ar pierde dacă nu ar respecta așteptările guvernului. El a continuat prin a da vina pe finanțarea ”insuficientă” a guvernului țării, pentru a acoperi serviciile de primă linie, ceea ce nu i-a lăsat altă opțiune decât să majoreze impozitele consiliului cu maximul permis.

Media facturilor consiliului din Londra va crește la 434,14 lire sterline începând din aprilie, fondurile urmând să fie folosite, printre altele, pentru recrutarea a încă 500 de polițiști comunitari.

”Acest lucru ne va asigura că putem proteja și îmbunătăți în continuare serviciile noastre publice vitale de primă linie, inclusiv poliția, transportul și Brigada de pompieri din Londra.”

Noile creșteri înseamnă că Londra tocmai a devenit mult mai scumpă pentru locuitori, dar va deveni mai costisitoare și pentru întreprinderi, studenți și vizitatorii turiști.