Info Actual

Info Actual > Social > Lovitură dură pentru fumători! De anul viitor, AICI se interzice fumatul chiar și în aer liber
Social

Lovitură dură pentru fumători! De anul viitor, AICI se interzice fumatul chiar și în aer liber

Lovitură dură pentru fumători! De anul viitor, AICI se interzice fumatul chiar și în aer liber

Lovitură dură pentru fumători! De anul viitor, AICI se interzice fumatul chiar și în aer liber. Măsura urmărește îmbunătățirea calității aerului.

Autoritățile locale din Milano iau măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului în oraș, iar printre acestea se numără interzicerea fumatului în aer liber.

De anul viitor, la Milano se interzice fumatul chiar și afară, cu excepția locurilor izolate. Primăria orașului a aprobat aseară noul regulament pentru calitatea aerului potrivit căruia nu se poate fuma în stațiile de autobuz, în gări, în parcuri, în cimitire și în structurile sportive, ca stadioane, pe o rază de 10 m distanță de alte persoane.

Din ianuarie 2025, însă, interzicerea fumatului se va aplica în toate zonele publice în aer liber. Aceste măsuri, potrivit autorităților locale, au un dublu obiectiv: ajută la reducerea a particulelor poluante dăunătoare plămânilor și protejează sănătatea cetățenilor de fumatul activ și pasiv în locurile publice și frecventate de către minori.

Regulamentul prevede, totodată, și obligația ca toate benzinăriile să se echipeze cu stații de încărcare rapidă pentru automobilele electrice până în anul 2023, transmite Rador.