Lifestyle

Lovitură dură pentru Sorina Pintea. Decizie de ultim moment luată de judecători

Lovitură dură  pentru Sorina Pintea. Decizie de ultim moment luată de judecători

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a primit o lovitură dură din partea judecătorilor. Dosarul de corupție a fost validat de către judecătorul de la Tribunalul Cluj pe numele fostei senatoare aleasă în 2016 de PSD.

La 55 de ani, Sorina Pintea riscă pușcăria, după ce marți, 13 aprilie 2021, dosarul de mare corupție al fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea, a fost validat, de către judecătorul de la Tribunalul Cluj care a primit spre soluționare acest caz după două declinări de competență.

Judecătorul a stabilit validitatea probelor din dosar ale anchetatorilor DNA

Din informațiile furnizate de Tribunalul Maramureș, se pare că judecătorul a stabilit validitatea probelor din dosar ale anchetatorilor DNA, respingând astfel toate excepțiile invocate de către apărătorul Sorinei Pintea. Totodată, judecătorul a mai stabilit că judecata pe fond în acest caz poate începe.

„În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. respinge cererile și excepţiile formulate de inculpata P.S.prin avocaţi aleşi cu privire la legalitatea administrării probelor, legalitatea efectuării actelor de urmărire penală şi legalitatea sesizării instanţei, invocate în legătură cu dosarul penal nr. 105/P/2020 al DNA – Structura Centrală.

În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 105/P/2020 al DNA – Structura Centrală din 29.04.2020, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind pe inculpata P.S., trimisă în judecată sub aspectul comiterii infrac?iunii de luare de mită în formă continuată prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.Dispune începerea judecăţii faţă de inculpata Pintea Sorina.Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii.

Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 aprilie 2021”, se arată în încheierea magistratului de la Tribunalul Cluj.

Decizia judecătorilor nu este definitivă

Decizia luată de judecător nu este una definitivă, deci avocatul Sorinei Pintea poate ataca. În acest caz, dosarul ar putea ajunge pe masa unui magistrat de la Curtea de Apel Cluj.

Dosarul de corupție al fostului ministru Sănătății, Sorina Pintea, a fost mutat, în primă fază, de la Tribunalul Maramureș la cel din Cluj, după admiterea unei cereri de strămutare a avocaților în luna februarie. În prezent, cazul a ajuns deja în stare de judecată în faza camerei preliminare la instanța clujeană, unde s-au derulat două termene iar al treilea a fost stabilit pentru 5 aprilie.

„Solutia pe scurt: Prin Încheierea penală din 16.02.2021 s-a dispus: Constată că Tribunalul Maramureş nu mai este competent să soluţioneze cauza nr. 9657/3/2020/a1* privind pe inculpata Pintea Sorina şi trimite dosarul spre soluţionare Tribunalului Cluj desemnat prin Sentinţa penală nr. 28 din 10 februarie 2021 pronunţată în dosarul nr. 831/33/2020 al Curţii de Apel Cluj Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de azi, 16 februarie 2021”, potrivit minutei de pe portalul instanțelor de judecată, potrivit Capital.