Lifestyle

Lucruri fascinante despre câini. Tu cât de bine îți cunoști cel mai bun prieten?

Lucruri fascinante despre câini. Tu cât de bine îți cunoști cel mai bun prieten?

Lucruri fascinante despre câini. Tu cât de bine îți cunoști cel mai bun prieten al omului?Câinii sunt fantastici și de o inteligență cum rar  s-a întâlnit în regnul animal. Există lucruri ceea ce îi face să devină niște parteneri de nădejde pentru noi, pământenii.

Dacă aveți deja un prieten canin sau vă doriți unul, aveți grijă de el pentru că și el va face același lucru. Oamenii de știință au demonstrat că un câine este la fel de inteligent precum un copil de 2-3 ani. Înțelege 150-200 de cuvinte, inclusiv semnale și mișcări asociate lor.

Inima unui câine bate de 120 de ori pe minut, aproape dublu față de inima unui om

Un câine de un an este matur psihic precum un om de 15 ani. Câinii au un simț al mirosului de 1000 de ori mai puternic decât al omului. Obezitatea este cea mai comună problemă de sănătate printre câini.

Cel mai longeviv câine din lume este Ciobanescul Australian care a trăit 29 de ani și cinci luni.

Inima unui câine bate de 120 de ori pe minut, aproape dublu față de inima unui om care bate de 80 de ori pe minut.

Lucruri fascinante despre câini. Tu cât de bine îți cunoști cel mai bun prieten al omului?

Studiile spun că cele mai inteligente rase sunt: Border Collie, Pudelul și Golden Retrieverul, iar Ogarul Afgan se află din pacate la polul opus.

SUA are cea mai mare populație de câini din lume, fiind urmată de Franța.Mângâierea unui câine îmbunătățește circulația sangvina și ritmul cardiac al stăpânului.

La femele, perioada de gestație este de 60 de zile.

În China Antică, locuitorii purtau pechinezii în mâneca robelorSaluki este cea mai veche rasă de câini.

Câinii nu văd la fel de departe cum vedem noi, dar vederea nocturnă a acestora este cu siguranță mult mai bună decât a noastră.

Câini nu văd doar alb și negru, ei pot deosebi culorile, însă nu le văd atât de aprinse cum le vedem noi.

Câinii sunt singurele animale care pot citi emoțiile pe chipul oamenilor. Aceștia știu dacă esti fericit, trist sau supărat doar uitandu-se la fața ta.

Nu toți câinii pot să înoate – Un exemplu care NU poate să înoate este rasa Basset Hound.Un câine adult are 42 de dinți.Basenji este singura rasă din lume care nu poate să latre.

Câinii judecă obiectele mai întai după mișcarea lor

Rasa Chow-Chow este cunoscută datorită culorii limbii acestora- albastru, dar știați că ei se nasc cu limba roz? Aceasta își modifică culoarea în jurul vârstei de 8-10 săptămâni.

Câini împărtășesc 99,6% din ADN-ul lor cu lupii. Toți câinii, indiferent de rasă, au un singur strămoș comun – lupulOgarul englez este cel mai rapid câine din lume și poate atinge viteze de peste 65 km/h.

Ciocolata conține o substanță numită theobromina (similara cu cofeina) care poate omorî câinii sau îi poate îmbolnăvi foarte grav.

Câinii judecă obiectele mai întai după mișcarea lor, apoi după strălucire și abia după formă.