Lifestyle

Lucruri neștiute despre animalele de companie. Se pot sinucide?

Lucruri neștiute despre animalele de companie. Se pot sinucide?

Specialiștii spun că primăvara este cea mai trista perioada a anului, iar iubitori de animale se întrebă dacă necuvântătoarele pot decide să-și încheie socotelile cu viață și daca pot acționă în acest sens. Un medic veterinar francez spune că acest instinct care exista și la oameni are un dușman foarte puternic: rațiunea.

Dr. Malie, un veterinar francez, susține pe blogul sau medical că după mulți ani de studiu al comportamentului canin și a celui felin, concluzia este că aceste doua specii nu își pot lua viață.

Explicația e simpla: chiar daca pisica și câinele sunt animale domestice, primordial, în cazul lor, este instinctul de supraviețuire.

„Din păcate, acest instinct care exista și la oameni are un dușman foarte puternic: rațiunea.”, spune veterinarul. “Omul își face socoteala și decide daca vrea să lupte, pe când animalele trec doar prin trăiri și sentimente. Un câine poate muri de dorul stăpânului pentru că se vă stresa și nu vă avea pofta de mâncare, dar acel câine nu alege să moara, ci doar întâmpină probleme în a depăși o trauma”, explica specialistul, potrivit Animal Zoo.