Actual

Ludovic Orban a fost chemat de urgenta in Parlament! Senatul si Camera Deputatilor au decis

Ludovic Orban a fost chemat de urgenta in Parlament! Premierul merge astăzi în Parlament, de la ora 13:00, pentru a prezenta un raport privind gestionarea epidemiei de coronavirus, dar și măsurile pe care Guvernul le-a pregătit pentru deschiderea noului an școlar și organizarea alegerilor locale.

Senatorii și deputații vor discuta și un raport al Curții de Conturi referitor la achizițiile publice făcute de guvern în această perioadă. Curtea de Conturi a estimat venituri suplimentare față de cele declarate, de aproape 650.000 lei, abateri financiar-contabile de 660 de milioane lei și prejudicii de peste 38 de milioane de lei.

Raportul prezintă și o serie de exemple de bune practici ale instituțiilor publice care au gestionat optim resursele puse la dispoziție în perioada stării de urgență.

Ludovic Orban a fost chemat de urgenta in Parlament! Senatul si Camera Deputatilor au decis

Președinții celor două camere ale Parlamentului au solicitat premierului Ludovic Orban să prezintă un raport privind gestionarea epidemiei de COVID-19, dar și măsurile pe care guvernul le va lua pentru organizarea în bune condiții a alegerilor locale și pentru deschiderea noului an școlar.

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului: Trebuie să știe tot poporul român cum guvernul a luat măsurile de care era nevoie sau nu au luat măsurile de care era nevoie, de ce a întârziat anumite măsuri, de ce se întâmplă în continuare achiziții netransparente, de ce nu au ajuns măștile la populație încă. Sunt foarte multe întrebări pe care colegii noștri le vor adresa premierului și la care domnia sa ar trebui să răspundă în fața plenului reunit.

Premierul Ludovic Orban a spus că este disponibil să se prezinte cu toate datele în fața legislativului.

Ludovic Orban: Am fost invitat la Parlament, le-am răspuns că sunt disponibil să mă prezint în fața Parlamentului cu toate datele solicitate.

Ludovic Orban a mai dat explicații în Parlament la începutul lunii iulie, când a fost prezent la o dezbatere pe tema achizițiilor de măști de protecție făcute de Unifarm în timpul stării de urgență.