Lifestyle

Ludovic Orban anunță măsurile pentru susţinerea reluării activităţii de către angajaţi

Ludovic Orban anunță măsurile pentru susţinerea reluării activităţii de către angajaţi. După votul din Parlament, miercuri ar urma să fie adoptate și toate ordinele de ministru comune privind regulile ce vor trebui respectate pe fiecare domeniu de activitate pe perioada stării de alertă, a spus miercuri seară premierul Ludovic Orban. El a anunțat și mai multe măsuri active pentru susținerea companiilor și angajaților cu ajutorul unui sprijin financiar european cuprins între trei și cinci miliarde de euro.

Premierul Ludovic Orban a precizat că banii europeni vor fi folosiți pentru a pune în practică toate măsurile pe care cabinetul său le va lua în perioada următoare pentru reangajarea șomerilor în câmpul muncii și pentru relansarea economiei.

Ludovic Orban: ”Şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură de susținere a reluării activității de către angajați, prin alocarea unui procent din salariu brut al angajatului de până la 41,5% pentru fiecare angajat care își reia activitatea în cadrul companiei. Vom acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de cel puțin trei luni de zile.”

Premierul a mai precizat că România va trebui să depună o garanție de 400 de milioane de euro pentru a putea să primească între trei și cinci miliarde de euro prin programul Uniunii Europene. Suma totală de care dispune acest program este de 100 de miliarde de euro.