Social

Ludovic Orban: „De la 1 iunie se va putea călători în afara localității fără declarație”

Ludovic Orban: „De la 1 iunie se va putea călători în afara localității fără declarație”. O nouă etapă de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus va intra în vigoare de la 1 iunie în țara noastră. După cum a hotărât guvernul, se va putea călători în afara localității fără declarație. Se vor redeschide terasele și plajele.

Și se vor relua spectacolele în aer liber cu până la 500 de spectatori, precum și unele competiții sportive. De asemenea, executivul are în vedere măsuri active de sprijin al angajaților și angajatorilor.

Premierul României a anunțat că se va putea circula fără nicio restricție în afara localității sau a zonei metropolitane. Această regulă va intra în vigoare în data de la 1 iunie.

Ludovic Orban a mai spus că, începând cu aceeași dată,  se vor ridica mai multe interdicții în domeniul sportului, concertelor și spectacolelor. Au fost stabilite și condițiile necesare accesului în restaurante, dar și pe plajă.

„Se permite prepararea, comercializarea, consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice și nealcoolice. În spații destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber. Cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum patru persoane la o masă.

Dacă sunt persoane care provin din familii diferite, de la data de 1 iunie accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente. Și asigurarea unei distanțe de minim 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite”, a declarat Ludovic Orban, con form RADOR.

Odată cu ridicarea multor restricții de la 1 iunie, guvernul intenționează să vină cu măsuri active în sprijinul angajaților și angajatorilor.